Tehvandi radadel saab kaasas elada näiteks olümpiavõitja Petter Northugile Norrast, kellel on ette näidata üheksa MK-etapivõitu ja Lukaš Bauerile Tšehhist, kes võidutses Otepääl eelmisel aastal. Samad mehed hõivasid eelmisel aastal esimese ja teise koha MK-sarja üldarvestuses.

Pingeline saab olema ka heitlus naiste konkurentsis, kus stardijoonele asuvad nii Marit Björgen Norrast kui Justyna Kowalczyk Poolast. Kolmekordne olümpiavõitja Björgen soovib kindlasti lisa oma 44 MK-etapivõidule ning eelmisel aastal Otepääl naiste 10 km sõidus võidutsenud Justyna Kowalczyk soovib kahtlemata hoida liidrikohta MK üldarvestuses.

Suursündmuse korralduskomitee esimees Alar Arukuusk lisas, et võistlejate registreerimine lõppeb 10. jaanuaril. „Mitme riigi esinduste nimekirjad ei ole tänaseks veel meieni jõudnud ja lõpliku ülevaate saabuvatest sportlastest saame uue nädala alguseks," rääkis ta.

Tehvandi Spordikeskus on Arukuuse sõnul kõigi ettevalmistustöödega graafikus. „Rajad said kunstlumega täielikult kaetud ning nüüd on sinna täiendavalt veel 20 cm värsket lund peale sadanud. Võistlustrassiga oleme 100% järje peal ning see saab suursündmuse vääriline," lisas ta.

Otepää MK esimeseks võistluspäevaks on 22. jaanuar. Naised võtavad ette 10km eraldistardist ning mehed 15km eraldistardist klassikatehnikas. Teine võistluspäev toob klassikasprindi, kus naised selgitavad parima 1,2km pikkusel rajal ning mehed 1,4km pikkusel distantsil.