Ajakirjanike pahameeletormi põhjustas Johaugi otsus osaleda nädalavahetusel peetud Norra meistrivõistlustel vaid vabatehnikasprindis. Nii 10 km klassikadistantsist kui 15 km suusavahetusega sõidust Norra äss loobus.

Selle peale teatas ajalehe Stavanger Aftenbladeti ajakirjanik Kjetil Kroksäter, et Johaug solvas sellise käitumisega otseselt kuningat.

"Kuningas Harald on 25 aasta jooksul, mil ta on troonil olnud, käinud Norra meistrivõistlusi vaatamas 23 korda. See on kuninga suhtes lugupidamatu ja ülbe käitumine," kritiseeris Kroksäter Johaugi.

Kroksäteri kriitikaga liitusid telekanalite NRK ja TV2 ajakirjanikud ning lisaks ka ekssuusatajad Fredrik Aukland ja Odd-Björn Hjelmeset.

Johaugi mänedžer Jörn Ernst teatas aga suusataja kaitseks, et norralanna oli hoopis haige. "Ma mõistan, et inimesed said kurjaks, arvates, et Therese ei osalenud, sest ei pea Norra meistrivõistlusi tähtsaks," sõnas Ernst. "Paraku Therese haigestus ja tal olid kõhukrambid. Seega on taoline süüdistus ebaõiglane."

Ernsti väiteid toetas Norra suusaliidu juht Vidar Löfshus, kes raputas endale ka tuhka pähe: "Oleksime pidanud ise kohe teatama, et Johaug ei võistelnud haiguse tõttu. Jäime selle teema kajastamisega hätta," tunnistas Löfshus.