Johaug rääkis kaks päeva tagasi pressikonverentsil Oslos, et positiivse dopinguproovi andis Itaalia mäestikulaagris põlenud huultele salvi määrimine, mis sisaldas keelatud anaboolset steroidi klostebooli. Olümpiavõitja ja seitsmekordne maailmameister olevat kreemi määrinud koondise arsti Fredrik B. Bendikseni loal, kes ei olnud selles sisalduvas dopinguainest teadlik.

TV2 otsis üles Livigno apteekri Monica Faiferi, kes ütles, et müüs Norra koondise laagri 3.-4. päeval vaid ühe tuubi Trofoderminit. Tšekil on kirjas, et 10.50 (eur) maksnud ravim osteti 3. septembril kell 9.55. Samal päeval osteti ka Keratoplastica nimeline kreem. Mõlemad on huuleravimid.

Faifer ütles, et ei mäleta, kes kreemi temalt ostis. Telekanal näitas apteekrile ka norralasest arsti pilti, kuid naine ei tundnud teda ära. Bendiksen väitis ajakirjanikele, et pakendil polnud hoiatavat märki dopinguainest, kuid Faiferi sõnul oli ikka küll.

Bendiksen kirjeldas neljapäevasel pressikonverentsil detailselt, kus ja millal Johaug talle oma põlenud huultest rääkis ning kuidas ta 3. septembril apteegis käis. Arst oli Livignosse saabunud 1. septembri õhtul ja Johaugiga järgmisel päeval hommikust söönud. TV2.no toob aga välja kahtlust äratava fakti, et doktor seadis sammud apteeki alles rohkem kui päev hiljem, kui suusataja talle muret kurtis.

"Rääkisin apteekriga ja selgitasin talle Therese olukorda: päikesepõletus, mõranenud huuled, lahtised haavad ja veritsus. Küsisin, mida neil selle vastu pakkuda on? Siis ta tuli kahe kreemiga. Üks oli Keratoplastic, teine Trofodermin," selgitas Bendiksen.

TV2 küsis ka arstilt, miks apteeker teda ei mäleta, kuid sellele pole telekanal veel vastust saanud.

Johaugile pole kummalisel kombel tänaseni võistluskeeldu määratud. Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) sõnul on see Norra antidopingu pädevuses, kuid viimased ei soostu ajakirjanike sellekohastele päringutele vastama.