Naistest võidutses sprindis rootslanna Stina Nilsson, meestest aga itaallane Federico Pellegrini.

Nagu selgub, tegi norralaste esikohata jäämine rõõmu isegi nende legendaarseimale suusatajale Björn Dähliele.

"Nüüd pakuti norralastele konkurentsi ja see on tõsiselt hea asi," sõnas Dählie Norra riigiringhäälingule (NRK).

"Murdmaasuusatamises on nüüd põnevust, mistõttu olen väga rahul, et naiste sprindi võit läks Rootsi ja meeste oma Itaaliasse. Nad tõestasid, et on võimelised Norrat võitma. See on hea asi ka meile, norralastele," lisas kaheksakordne olümpiavõitja.

"Norrat ei saa kritiseerida seepärast, et nad sõidavad kiiresti, aga võistlus riikide vahel on siiski oluline ja see motiveerib."

Dählie-aegadel olid just itaallased tihti norralaste suurimad konkurendid.

"Pellegrini võit oli väga oluline. Olen näinud elus üsna mitut õudusunenägu Itaalia ja Norra vahelistest teatevõistlustest. Riikidevaheline draama ja Itaalia edu on olnud alale oluline."

"Kuigi murdmaasuusatamine on Norras suur ja oluline ala, vajame me tõsist konkurentsi. Teiste riikide esiletõus on tore. Näiteks Lahti MM-il (2017) võib Pellegrino pakkuda finaalis konkurentsi (Petter) Northugile."

Ka Norra koondise peatreener Vidar Lofshus leiab, et teiste riikide esilekerkimine pole halb.

"Kõrgel tasemel võib olukord muutuda. Olen sama meelt, et konkurents ja põnevus tulevad alale ainult kasuks. Loomulikult proovime alati võita, aga sellest pole hullu, kui ka mõni teine vahel võidab. See teeb head spordile," leiab Lofshus.