"Istusin uriiniproovi andmise tõttu pikalt dopingukontrolli ukse taga. Nägin, et välismaised sportlased saadeti ühte ruumi ja venelased teise. Seejuures olid venelased seal ruumis vaid 3-4 minutit, mille jooksul ei jõuagi dopinguproovi anda," sõnas Ulseth.

Norralane lisas, et kui ta üritas venelaste jaoks mõeldud ruumi siseneda, saadeti ta koheselt minema. "Kahjuks ma olin liiga arg, et sellest toona rääkida. Mainisin seda küll oma meeskonna sees, kuid kahetsen, et ma ei öelnud seda korralikult," raputas Ulseth endale tuhka pähe.

Norralane otsustas Sotši olümpial nähtu nüüd päevavalgele tuua, sest viimastel kuudel on avalikkuse ette jõudnud informatsioon Venemaa antidopingu agentuuris vohanud korruptsioonist.

Norra laskesuusatamise legend Ole-Einar Björndalen ei osanud Ulsethi avalduse kohta seisukohta võtta. "Kui see vastab tõele, siis see pole sugugi hea. Samas mina ei ole Venemaal kunagi midagi sellist kogenud," sõnas Björndalen.

Venemaa oli Sotši paraolümpiamängudel konkurentsitult kõige edukam riik, võites koguni 30 kuld-, 28 hõbe- ja 22 pronksmedalit. Medaliarvestuses teise koha saanud Saksamaa kontosse jäi 9 kulda, 5 hõbedat ja 1 pronks.