Nüüd on see kiri meediasse lekkinud. Norra rahvusringhäälingu NRK teatel keelas suusaliit selle kirjaga kõigil töötajatel Johaugi teema kommenteerimise nii ajakirjanduses kui sotsiaalmeedias. Kiri saadeti mõned tunnid pärast seda, kui Norra antidopingu agentuur tegi teatavaks Johaugi võistluskeelu.

"On väga oluline, et keegi ei kommenteeriks Therese Johaugi teemat," seisab advokaadi Henriette Hillestad Thune allkirjastatud pöördumises.

Thune ütles NRK-le, et kiri oli vajalik, sest nad ei soovinud, et keegi mõjutaks käimasolevat protsessi. "Johaugi juhtumit käsitleb suusaliidust sõltumatu organisatsioon. Me tahtsime, et keegi ei mõjutaks seda protsessi. Isikliku arvamuse avaldamine on teine asi," märkis Thune.

Jurist Gunnar-Martin Kjenneri sõnul piirab Norra suusaliidu käitumine sõnavabadust. "Kui teid on palgatud erafirmasse, siis on selles küsimuses olukord teine. Aga kui te töötate mittetulundusühingus (nagu suusaliit), siis on läbipaistvus väga oluline," ütles Kjenner.

Norra antidopingu distiplinaarkomisjon soovitas novembri lõpus Johaugile määrata 14 kuu pikkuse võistluskeelu. Lõpliku otsuse võtab vastu Norra olümpiakomitee.

Johaugi dopingujuhtum tuli avalikuks 13. oktoobril, kui selgus, et tema uriiniproovist leiti keelatud aine klostebooli jälgi.