Expresseni ajakirjanik küsis 53-aastaselt Ulvangilt otse, kas astmarohud olid ka tema ajal levinud. "Oo jaa. Kasutasime neid juba 80-ndatel. See pole midagi uut. Kuid ma ei võtnud neid kunagi võistluste ajal," ütles ta.

Ulvang kaitses end väitega, et tal diagnoositi astma 1993. aastal. "Kui ma poleks neid rohtusid võtnud, oleks ma tänase päevani astmaatik. Aga ma pole."

FIS-i murdmaasuusakomitee pealiku Ulvangi sõnul on norralased kriitikatule all, kuna astmarohtude kasutamine pole selgelt reguleeritud. Esimese dopingujuhtumi tõid need Martin Johnsrud Sundbyle, kelle organismist leiti 2014. aasta detsembril Davosis ja 2015. aasta jaanuaris Tour de Skil lubatust kaks korda rohkem astmaravimit Ventolini.

"Mõned inimesed arvavad, et astmainhalaatorite kasutamine pole õige, teised peavad seda täiesti legaalseks. Ma ei tea, kellel on õigus, sest ma pole arst. Tean vaid seda, et me vajame selgeid reegleid," sõnas ta.

Ulvang võitis karjääri jooksul kuus olümpiamedalit, neist kolm kulda. Lisaks on tal auhinnakapis kaks maailmameistritiitlit ja kuus kahvatumat MM-medalit.