Norra suusatamist ähvardab samasugune tagasilöök, kui soomlasi 2000ndate aastate alguses, mil põhjanaabrite dopinguskandaalide tõttu loobusid erafirmad nende murdmaasuusatajate toetamisest.

Martin Johnsrud Sundby dopinguga patustamise järel jäi Norra suusaliit juba ühest sponsorist ilma. Nüüd üritab alaliit teha kõik endast sõltuva, et teised sponsorid ei lahkuks ning 80 miljoni Norra krooni ehk 9,5 miljoni eurone sponsorraha alles jääks, kirjutab ajaleht Dagbladet.

Kui Johaugi positiivne dopinguproov tehti avalikuks neljapäeval, siis juba päev varem külastas Norra suusakoondise mänedžer Jørn Ernst kõiki suusakoondise peasponsoreid, informeerides neid saabuvast uudisest.

"Me eeldame, et suusaliit vaatab murdmaasuusatajate osas probleemsed kohad üle. Lisaks ootame uurimiskomisjoni tulemusi astmaravimite kasutamise osas. Kui see on valmis, siis me arutame, kas on põhjust senine koostöö ümber vaadata või mitte." vastas Norra panga Sparebank 1 direktor Jan Olof Brodersen küsimusele, kas pank jätkab Norra suusatajate toetamist.

Sparebank 1 on üks viiest Norra suusaliidu peasponsorist.

Kui Sundby kasutas lubatust tunduvalt rohkem astmaravimit Ventolini, siis Johaugi dopinguproovist leiti väidetavalt huulekreemi kaudu sinna sattunud anaboolset steroidi klostebooli.