Viimastel hooaegadel meeste suusatamist valitsenud jäi 2014. aasta detsembris ja 2015. aasta jaanuaris kahel korral vahele keelatud aine salbutamoliga, mida mees kasutas oma astma ravimiseks.

Tavaliselt manustatakse salbutamoli käeshoitavast inhalaatorist, kuid norralane kasutas selle asemel nebulisaatorit, mistõttu sattus tema organismi ainet talle lubatud mahust rohkem.

Rahvusvahelise suusaliidu FISi dopingukomisjoni hinnangul ei rikkunud Sundby dopingureegleid ning otsustas sportlast mitte karistada, kuid Rahvuvaheline Antidopinguagentuur WADA kaebas otsuse edasi Spordi Arbitraažikohtusse.

Kohus leidis, et kuna Sundby ei taotlenud suurema koguse kasutamiseks luba, tuleb tema tulemused sel perioodil tühistada. Seega tühistataksegi tagantjärele tema etapid 2014. aasta lõpus Davosis ning 2015. aasta alguses Toblachis, mistõttu kaotab ta ka oma võidu Tour de Skil ning hooaja 2014/15 MK-sarja tiitli.

Lisaks sellele otsustas kohus norralasele määrata kahekuulise võistluskeelu, mis suusatajale aga erilist mõju ei avalda - keeld hakkas kehtima 11. juulist ning lõpeb septembris, enne hooaja algust. Nii lühikest keeldu põhjendati rikkumise väga väikese mahuga ning tõsiasjaga, et Sundbyl oli meditsiiniline põhjus antud ainet kasutada.

Norralase diskvalifitseerimise tõttu tõuseb 2015. aasta Tour de Ski võitjaks Petter Northug ning MK-sarja üldvõitjaks Dario Cologna.