Kümmel sõitis esimeses veerandfinaalis koos rootslase Teodor Petersoni, sakslase Josef Wenzli, venelase Sergei Ustjugovi, šveitslase Jöri Kindschi ja sakslase Tim Tscharnkega.

Kümmel püsis pidevalt kolmandal või neljandal kohal ja ületas ka finišijoone kolmandana Petersoni ja Wenzli järel, edestades Ustjugovit vaid 0,04 sekundiga ning jäi ootama järgmiste veerandfinaalide aegu. Paraku kolmanda sõidu järel Kümmeli lootused "õnneliku kaotajana" poolfinaali pääseda kustusid.

Sellise vastasteks teises veerandfinaalis olid rootslane Johan Edin, venelane Aleksei Petuhhov, kanadalane Alex Harvey, norralane Anders Glöersen ja soomlane Anssi Pentsinen. Kohe stardis eelviimasele kohale jäetud Sellis ületas finišijoone viimasena, kaotades Petuhhovile 1,56 sekundit.

Kümmel pääses kvalifikatsioonist edasi 20., Sellis 24. ajaga. Timo Simonlatser jäi 94 sportlase hulgas 66. ja Raido Ränkel 76. kohale.

Meestest sai lõpuks esikoha norralane Paal Golberg, kes edestas finaalis venelast Aleksei Petuhhovi 0,76 ja kaasmaalast Eirik Brandsdalit 1,27 sekundiga. Kümmel oli kokkuvõttes 16. ja Sellis 29.

Naistest võitis ameeriklanna Kikkan Randall, teine oli sloveenlanna Katja Visnar (+0,57) ja kolmas ameeriklanna Sophie Caldwell (+0,90). Eesti naistest keegi eelsõitudest edasi ei saanud. Triin Ojaste piirdus 55. ja Piret Pormeister 64. kohaga.

'