“Koondise ettevalmistushooaeg on tervikuna kulgenud ilma suuremate tagasilöökideta. Sportlased on saanud teha ettevalmistust nii nagu me planeerisime. Ma usun ja tahan loota, et vähemalt kaks sportlast juunioride ja U23 koondisest võistlevad tänavu ka täiskasvanute MM-il,” lausus juulikuus koondise peatreeneri rolli astunud Roosipõld.

U23 koondisesse kuuluvad Henri Roos (20), Kaarel Kasper Kõrge (22) ja Mariel Merlii Pulles (20). Juunioride koondise moodustavad Christopher Kalev (19), Martin Himma (19), Vane Vähk (18), Stine-Lise Truu (19) ja Art Kristjan Olesk (18). Hooajaeelsel tutvustusüritusel rääkisid enda mõtetest Roos, Pulles, Vähk, Kalev ja Himma.

Henri Roosi sõnul on tema ettevalmistus läinud plaanipäraselt ning oma hooaja peamiseks eesmärgiks on noormees seadnud koha esitosinas U23 MM-il klassikasprindis ning võidelda välja koht täiskasvanute maailmakarikaettapidel ning täiskasvanute MM-il. “Hooaja ettevalmistus on läinud hästi ning ilma igasuguste tagasilöökideta. Kõik, mis on plaanis olnud, on tehtud saadud. Muudatus võrreldes varasemaga on see, et olen tänavu tõstnud oma treeningkoormusi,” sõnas Roos.

Mariel Merlii Pulles on oma hooaja peamiseks eesmärgiks seadnud koha U23 maailmameistrivõistluste sprindietapi 15 parema hulgas. “Hooaja ettevalmistusega olen rahul. Eelmise aastaga võrreldes on suviseid treeningtunde lisandunud juurde ning esimesed suusakilomeetrid said tehtud juba augustikuus Oberhofi suusatunnelis,” lausus Pulles. Lisaks enda vanuseklassi MM-ile on neiu eesmärgiks seadnud ka kvalifitseerumise täiskasvanute MM-ile ning esineda edukalt kodusel maailmakarika etapil Otepääl.

Christopher Kalev asub tänavu jahtima juunioride MM-il kohta 15 parema hulgas 30km klassikadistantsil. “Hooaja ettevalmistus on sujunud väga hästi. Suuresti on ettevalmistusperiood kulgenud nii nagu varasemalt ja suuri muudatusi ma teinud ei ole. Kasvanud on mahud ning intensiivsete treeningute osakaal on suurenenud,” lausus Kalev. Lisaeesmärgina soovib Kalev jõuda juunioride MM-il 30 parema hulka vabatehnika- ja klassikasprindis.

Eraldistardist vabatehnika distantsile keskenduv Martin Himma soovib tänavu juunioride MM-il alistada esikümne koha. “Analüüsides eelmist hooega, nägin, et jõunäitajates on mul suur varu. Seetõttu olen sellel hooajal pärast treeninguid teinud lisaks erinevaid jõuharjutusi,” selgitas Himma muudatusi ettevalmistuses.

Noor sprinter Vane Vähk on sarnaselt koondisekaaslastele peamise eesmärgina paika pannud eduka võistlemise juunioride MM-il. “Esmalt on oluline välja võidelda koht MM-koondises, misjärel on eesmärgiks saavutada koht 15 parima seas,” sõnas Vane. “Selle hooaja ettevalmistuses olen suuremat tähelepanu pööranud tehnikale,” sõnas Vane vastuseks küsimusele, kuidas erineb käesoleva hooaja ettevalmistus varasemast.