"Olin stressis. Mu väike poiss lihtsalt nuttis, ta ei maganud üldse. Mina aga pidin harjutama. Hooaeg oli hea ja ootused üha kasvasid. Kuid ma teadsin ühtlasi, et minu praeguse sissetuleku juures ei ole võimalik peret ülal pidada. Üritasin treenida, aga seda kõike oli liiga palju... Hirm, et ma ei saa oma asjadega hakkama ning et hooaeg on rikutud ja läheb allamäge, kasvas minus aina enam," rääkis tänavuse Tour de Ski kolmas mees.

Kuni tuli ahvatlev pakkumine ühelt endiselt jugoslaavlaselt. "Heategija" täpsemat rahvust Dürr ei avaldanud.

"Ta andis mulle õige doosi, kuid ma leidsin kirjandusest veel instruktsioone. Seal soovitati annuseid poolitada," rääkis austerlane, kuidas keelatud ainest maksimumi võtta.

Dürr oli üllatunud, et tema eelmised 14 dopinguproovi positiivseks ei osutunud.

"Läbisin varem teste, mille eel olin võtnud topeltannuseid. Vähendasin olümpia ajaks doosi, sest teadsin sajaprotsendilise kindlusega, et mind testitakse. Olin loll, kuid ikkagi mitte nii loll," ütles ta.

Dürr rääkis, et kõige raskem oli tal valetada oma perekonnale ning halvim osa kogu protsessis on neile põhjustatud häbi.

"Ma tahtsin oma naisele tõtt rääkida, kuid see oleks olnud märk nõrkusest," ütles ta ning rääkis, kuidas ta veetis tihti pärast trenni veel pool tundi autos, et mitte oma perele silma vaadata.

Dürr lisas, et on politseiga igakülgset koostööd teinud ja nende küsimustele avameelselt vastanud, kuid mitte lootuses kergema karistusega pääseda. Austerlane ei unista enam pärast võistluskeeldu suusarajale naasmisest.