Kyrö arvates on soomlased lasknud ennast Krista Pärmäkoski viimaste aastate edust ära petta. Tegelikult on Soome naiste suusatamine maailma tipust järjest kaugemale langenud.

"Pärmäkoski viimaste aastate medalid ei näita meie õiget taset. Ühe sportlase edu ei kajasta meie tõelist olukorda," sõnas Kyrö ajalehele Ilta-Sanomat. "Küsimus ei ole vaid selles hooajas. Kui Pärmäkoski kõrvale jätta, on meie naiste tase aasta-aastalt järjest langenud."

Kurikuulsa treeneri sõnul peaks Soome suusaliit tõsiselt peeglisse vaatama. "Ma pole Magnar Daleni (Soome peatreener aastatel 2006-14 - toim.) fänn, kuid tema ajal tulid uued naised pidevalt peale ja liikusid maailma tipule lähemale. Pärast tema ajastut pole meil aga enam olnud ühtegi suusatajat, kes suudaks Pärmäkoski kõrval MK-sarjas esikuuikusse jõuda."

Kyrö juhendas Soome suusakoondist aastatel 1998-2001 ning põhjustas põhjanaabrite suusaajaloo suurima dopinguskandaali, kui tema hoolealused jäid 2001. aasta Lahti MMil vahele keelatud ainete tarvitamisega. Kyrö sai seejärel eluaegse juhendamiskeelu.