Poodium ei jäänud valgusaastate kaugusele, kuid siiski piisavalt kaugele, et Veerpalu üksi oleks saanud seda vahet kilomeetrise ringi peale kinni võtta. Võidu noppisid Venemaa hooldemehed 3,54 sekundiga norralaste ja 7,13 sekundiga prantslaste ees. Kasahstani esindavad Veerpalu, Jaan Alvela ja Asko Saarepuu kaotasid võitjatele 21,85 sekundit.

"Poodium päris käega katsuda ei olnud. Väike vahe oli ikka sees. Ega vist ei olnud varianti," nentis Veerpalu.

46-aastane suusasangar tõdes, et treenituse üle pragusel ajal kurta ei saa. Hooldemehena saab ta piisavalt palju MK-sarja radu nühkida ning treeningutelgi on ta pidevalt sportlastega kaasas. Ometi jääks ta oma parimate päevade 15 km klassikasõidu ajale tublid mitu mitut alla, arvab ta ise.

"Testi- ja võistluseelsed päevad on kohati raskemadki kui mõned trennipäevad. Sportlastega saab väljas ka käia. Trenni on saadud korralikult teha," ütles ta.

Kuigi Otepääl on Veerpalu lepingu järgi kohustatud silma peal hoidma eelkõige Kasahstani meestel, siis pühapäeval kavatseb ta raja ääres vaheaegu hõigata ka poeg Andreasele, kes eelmisel pühapäeval Eesti Meistrivõistlustel 15 km klassikasõidus hõbemedali võitis.

Millised lootused ta pojale pühapäevaks seab ning kuidas Andrease viimase aja arengut hindab, saad teada juba videost!