Kärp jääb Olosel enne esimesi starte vormi hinnates ettevatlikuks. "Pigem on mu seisund hetkel tagasihoidlik. Pean tunnistama, et ma pole siinsel võistlusel kunagi olnud liiga hea, pigem ikka keskmine või pigem, jah, tagasihoidlik," ütleb ta.

Samas loodab Kärp, et mõned nädalapäevad hiljem on tal parem hoog. "Kuna ma olen üsna hästi treeninud ja mahud on olnud üsna korralikud, siis paari nädala pärast toimuval Kuusamo MK-etapil, eriti aga nädal hiljem toimuval Ski Classics maratonisarja avavõistlusel sooviks olla juba tõesti märksa paremas seisus. Tippvormis vast mitte. Selle hooaja eesmärgiks on olla oma parimas vormis veebruari alguses, kui toimub Holmenkolleni MK-etapi 50 km klassikasõit, mis on kujunenud minu põhidistantsiks," selgitab Kärp. "Kui ma sel ajal eeldatavasti olen heas vormis, siis tahaks seda head vormi realiseerida ka kaks nädalat hiljem toimuval kodusel Tartu maratonil."

Põhjus, miks Kärp keskendub sel aastal eeskätt pikemate klassikadistantsidele, on lihtne – 2018. aasta taliolümpiamängude kavas on nimelt 50 km klassikasõit, mis peaks meie suusamehele vägagi sobima.