28-aastane Vancouveri olümpiavõitja ja seitsmekordne maailmameister Johaug teatas eile avalikkust oma positiivsest dopinguproovist, mis sisaldas anaboolset steroidi klostebooli. Ta väitis, et manustas seda huulepalsamiga Trofodermin, mida lubas tal võtta Norra koondise arst.

36-aastane Björgen ei suuda seda siiamaani uskuda. "See on täiesti ebareaalne. Seda on väga raske pealt vaadata, mida Therese praegu läbi elab," rääkis kuuekordne olümpiavõitja ning 14-kordne maailmameister.

Björgeni sõnul kuulis tema asjast esimest korda kolmapäeva õhtul, vaid päev enne seda, kui skandaal avalikuks tuli. "See tuli kõigile šokina. Olime kogu nädala koos ning tundsin, et temaga on midagi halvasti, kuid ta ei öelnud meile midagi. Me toetame teda kõik lõpuni välja."

Eelmise hooaja lapse sünni tõttu vahele jätnuna pani Johaugi juhtum ka Björgeni oma tuleviku üle järele mõtlema. "Olen endalt küsinud: kas see on seda väärt? Ma poleks kunagi osanud ette näha, et Therese sellisesse olukorda satub. Ma ei saa kunagi kindel olla, et selline asi ei võiks ühel päeval ka minuga juhtuda."

Sama kinnitas ka Björgeniga koos pressikonverentsi andnud Ingvild Flugstad Östberg. "Sellele on raske vastata. Kunagi ei saa kindel olla."

Kõigest hoolimata kinnitas Björgen, et on algaval hooajal siiski starti tulemas.