Kiirusalade spetsialist Vonn võitis Cortinas kiirlaskumise MK-etapi, mis tähendas talle karjääri 62. etapivõitu. Sellega korda ta 35 aasta vanust rekordit, mis püsis aastakümneid kättesaamatus kauguses. Austerlanna Moser-Pröll püstitas rekordi vahemikus 1970-1980.

"See, kuhu ma olen jõudnud, on olnud pikk teekond. Kui vaadata karjäärile tagasi, siis on raske uskuda, et olen nii palju võitnud. Poleks eales uskunud, et võin jõuda sedavõrd kõrgete saavutusteni," sõnas suusakaunitar.

Rekordit kordav võit ei tulnud lihtsalt. Reedesel, Cortina d´Ampezzo lühendatud rajal peetud kiirlaskumisel oli Vonn alles kümnes. Tegemist oli asendusvõistlusega Austrias Bad Kleinkirchheimis ära jäänud etapile. Laupäevale planeeritud kiirlaskumine lükati lumesaju tõttu päev hilisemaks. Cortina pikal rajal oli Vonnil varasemast kolm võitu kirjas ja favoriit ei väristanud jalga ka seekord. Ameeriklanna võiduaeg 1.39,61. Elisabeth Görgl Austriast oli teine (+0,32) ja kohalik kangelanna Daniela Merighetti kolmas (+0,50).

Vonn on võitnud MK-sarjas 32 kiirlaskumist, 20 ülisuurslaalomi, 3 suurslaalomi, 2 slaalomit ja 5 alpi kahevõistlust.

Absoluutne rekordiomanik mäesuusatamise MK-etapivõitude arvult on rootslane Ingemar Stenmark, kelle arvele jäi vahemikus 1975-1989 koguni 86 esikohta.

Vaata, kuidas Lindsey Vonn jõuab rekordi kordamiseni: