Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) tegi taolise möönduse olümpiapargi vahetus läheduses asuvale Venemaa fännimajale. Seal toimuvatel üritustel võivad Venemaa koondislased võtta julgelt lipu õlgadele ja laulda oma maa hümni.

Fännidele ja ajakirjanikele on Venemaa sümboolika kasutamine lubatud ka võistluspaikades.

"ROK-i keeld Venemaa rahvuslikule sümboolikale ei kehti fännide jaoks," vahendab Inside The Games Venemaa fännimaja direktori Oleg Rumantsjevi sõnu.

"ROK on meile öelnud, et kõik piirangud, mis nende täitevkomitee poolt 5. detsembril seati, kehtivad ametlikule delegatsioonile, kuid ei mõjuta fänne ega ajakirjanikke."

Venemaa riiklik uudisteagentuuri TASS intervjuus andis Rumantsjev ridade vahelt taaskord mõista, et ROK-i otsus Venemaa delegatsiooni karistada oli poliitiline.

"Lõplik sponsorite nimekiri pole veel paigas, aga poliitilise olukorra tõttu pole keegi meiega koostööd lõpetanud. Kõik kompaniid, kõik potentsiaalsed partnerid on väljendanud oma toetust Venemaa atleetidele," ütles ta.

Rumantsjev lisas, et Lõuna-Koreasse oodatakse kaasa elama mitut tuhandet Venemaa fänni. Sellise prognoosi on edastanud olümpiapiletite ametlikud edasimüüjad.