7. detsembril CNN-ile antud intervjuus ütles Vonn: "Ma võtan olümpiat ja seda, mida nad esindavad, väga tõsiselt. Meie lipu all avatseremoonial marssimine on minu jaoks suur asi. Ma tahan meie riiki hästi esindada. Ma ei usu, et meie valitsuses palju inimesi oleks, kes minu mõtteid jagavad."

Trumpi kohta personaalsemalt sõnas Vonn: "Ma tahaks esindada USA inimesi, mitte presidenti."

Ja siis hakkas pihta! Mäesuusataja sai küll sotsiaalmeedias palju positiivseid sõnumeid, kuid ka hulganisti sellist vastukaja, mida ameeriklased ise armastavad kutsuda p**atormiks.

Kohe, kui Vonni järjekordne seljavigastus avalikuks sai, kutsusid Trumpi toetajad seda "jumala karistuseks" ning avaldasid lootust, et naine "murrab ka kaela".

Vonn kommenteeris sajatusi Instagramis: "Mu hiljutised väljaütlemised avasid mu silmad selle kohta, kui lõhestunud me praegu oleme."

Ta lisas, et kommentaarid tegid talle haiget, kuid oma arvamusest ta ei tagane. "Ma tahan, et meie riik oleks jätkuvalt lootuse, kaastunde, kaasamise ja maailma ühtsuse sümboliks. Olen oma reisidel ümber maailma selgeks saanud, et inimesed ei näe praegu USA-d sellisena. Pole võimalik lehte lugedes või telerit vaadates mitte märgata, kuidas Euroopas meie praeguses suunas kaheldakse."