Otsa teevad B-grupis lahti Venemaa ja Tšehhimaa, kelle kohtumise muudab põnevaks kahe viimase aasta maailmameistri Venemaa vilets tabeliseis, neil on all juba kaotus Slovakkiale.

Avakolmandiku järel on seis viigiline 1:1.

Jevgeni Malkin viis venelased arvulisest ülekaalust juhtima, kui mängitud oli 15.15. Söödupunkti said kirja Pavel Datsjuk ja Aleksander Ovetškin. Sel hetkel istus karistusmängijate pinguil ei keegi muu kui Jaromir Jagr.

Tšehhidel õnnestus viigistada kolmandiku viimasel minutit - täpsemalt kui mängitud oli 19.06, realiseeris Tomas Plekanec olukorra, kus mängiti viis kolme vastu.

Esimesel kolmandikul tegi Venemaa 12, Tšehhimaa viis pealeviset.

Teise kolmandiku lõppedes on venelased saanud 2:1 edu. Värava viskas ligi 900 mängu NHL-i mänginud, kuid sellest hooajast Ufaa Salavat Julajevisse kuuluv Viktor Kozlov, kui mängitud oli 35.26.

Kolmanda kolmandiku algul läks Venemaa juba ette 3:1, skoori tegi terava nurga alt taas Malkin (41.49).

Vahetult enne seda väravat virutas kesktsoonis litriga tulnud Jagri võimsa jõuvõttega pikali Ovetškin.

Lõpp aga läheb väga põnevaks, sest Milan Michalek vähendas vahe tšehhide poolt vaadatuna 2:3-le, kui mängida jäi 5.09.

Tšehhid panid viimastel minutitel venelastele hirmsa pressi peale, kuid viigini ei jõudnud isegi kuuenda väljakumängijaga, soliidselt mängis ka Venemaa väravavaht Jevgeni Nabokov.

Punkti pani mängule Pavel Datsjuk, kes saatis litri tühja väravasse 13 sekundit enne lõppu.

Venemaa tegi kohtumises Tomaš Vokouni väravale 31 ja tšehhid Nabokovile 25 pealeviset. 

B-grupi lõplik tabeliseis: 1. Venemaa 7, 2. Tšehhimaa 6, 3. Slovakkia 5, 4. Läti 0 punkti.

Suure jäähokiõhtu eellugu:

Täna mängivad veel Kanada - USA (2002 finaal, 2.40) ja Rootsi - Soome (2006 finaal, 7.00).

USA koondise ja NHLi klubi Vancouver Canucksi kapten Ryan Kesler valas kanadalastega kohtumise eel õli tulle, öeldes Vancouver Sunile otse: "Ma vihkan Kanada koondist!"

Siiani pole kumbki Põhja-Ameerika tugev hokiriik olümpial erilist sära näidanud. Kanadalased suutsid näiteks Šveitsi alistada alles karistusvisete järel.

USA ja Kanada mängus on ka palju huvitavaid NHLi vastasseise - Kanada väravavaht Martin Brodeur peab  tõrjuma New Jersey Devilsi meeskonnakaaslaste Jamie Langenbrunneri ja Zach Parise pealelööke, ameeriklaste ründaja Bobby Ryan on aga vastamisi oma Anaheimi meeskonnakaaslaste Getzlafi, Perry ja Niedermayeriga.

Laupäevasel treeningul vahetati Kanada esimeses ründekolmikus Jarome Iginla välja Mike Richardsiga, kes peaks nüüd koos mängima Sidney Crosby ja Rick Nashiga.

Kanada ja USA kohtuvad öösel kell 02.40 ja Rootsi-Soome homme hommikul 7.00.