Gala ajal näidati ekraanil emotsionaalset videot Holmlundi taastumisprotsessist, mida 2014. aasta Sotši olümpiapronksil oli äärmiselt raske vaadata. Seetõttu olid korraldajad sunnitud naise ees vabandama, kirjutab Expressen.

"Mul on kohutavalt kahju, kui Anna end halvasti tundis. See polnud üldse meie eesmärk," ütles gala peakorraldaja Stephan Rimer.

Holmlundi austati Ericsson Globe areenil seisvate ovatsioonidega. Ürituse programmijuht Kristin Kaspersen ütles samal ajal: "Sa oled nii imeline. Meil on väga hea meel, et sa siin oled."

Hiljem avaldas Holmlundi kaasa Victor Öhling Norberg, et Holmlundi jaoks oli kogu situatsioon ebamugav. "See oli ilmselgelt väga kena austusavaldus, aga samas ka Annale väga raske vaadata. Pole lihtne kuulata, kuidas keegi suurel ekraanil ütleb, et sa ei saa enam kunagi suusatada. Ilmselt ei tahaks seda keegi kuulda, eriti sellises olukorras, nagu tema on," ütles Öhling Norberg ajalehele.

"Mul pole selle kohta rohkem midagi öelda. Ma ei usu, et päris sada protsenti nii võib väita."

Holmlundi poiss-sõbra sõnul polnud neil aimugi, et seda videot saalis näidatakse. Korraldaja väidab aga, et asjaosalised pidid olema programmiga kursis. "Ma pole veel Anna ega Victoriga rääkinud, aga kui see on tõsi, siis ma vabandan. Me ei tahtnud Annat kurvastada, vastupidi, me tahtsime talle austust avaldada. Ma arvasin tõesti, et see oli hea, et talle püsti seistes aplodeeriti. Mul on väga kahju, kui Anna teisiti arvas," sõnas Rimer.