Mängu käik:

Kolmas kolmandik on läbi ja Soome võidab 5:3. Pronksmedal on käes!

Slovakkia võtab väravavahi välja ja Valtteri Filppula teeb 10 sekundit enne lõppu 5:3. Söötjaks Kimmo Timonen.

Soomlased peavad survele vastu, kuid Kiprusoff peab oskusi demonstreerima. Slovakid võtavad korraks aja maha. Mängu lõpuni jäänud üks minut.

Joni Pitkänen saab mahatõmbamise eest karistada, slovakkidel võimalus arvulises ülekaalus värav teha. Mängu lõpuni 3,14 minutit.

Tormiline mäng käib ühe värava alt teise alla, ilma tulemuseta paraku. Kolm ja pool minutit mängu lõpuni.

Sami Salo kinnihoidmise eest pingile, slovakkidel arvuline ülekaal. Väravat ei tule.

Marian Hossa on pingil ja Soome kasutab arvulist ülekaalu. Ajal 48,41 teeb Olli Jokinen värava ning viib Soome 4:3 juhtima. Söödupunkte saavad Joni Pitkänen ja väravavaht Miikka Kiprusoff.

Jarkko Ruutu keerab värava ette ning Olli Jokinen viskab värava. Kell näitab 46,41 minutit.

Martin Cibak saab kinnihoidmise eest karistada, soomlastel arvuline ülekaal. Soomlased teevad ajal 45,06 värava, seis 3:2 Slovakkia kasuks. Kimmo Timonen tulistab ja litter põrkab Niklas Hagmanist väravasse. Söödupunkt ka Antti Miettinenile.

Kolmas kolmandik algab Soome ülekaaluga, sest Radivojevici 2+2 karistus veel kestab. Soomlased väravat ei viska.

Ometi on slovakid need, kes enne vaheaega värava teevad. 38,55 teeb Demitra Marian Hossa söödust värava. Teine kolmandik lõpeb 3:1 slovakkide kasuks. Soome poolt 20 pealeviset, slovakkidelt 14.

Soome saab võimaluse kolmandiku lõpuni arvulises ülekaalus mängida, kui ajal 37,54 määratakse Radivojevicile 2 + 2 minutit, sest ta lõi kõrge hokikepiga Olli Jokineni pea pihta.

Taas Slovakkialt arvulise ülekaalu värav. Soomlased on hetkeks kolmekesi viie vastu ja Marian Hossa viskab 35,38 2:1 Slovakkia kasuks. Söödupunkt Demitrale.

32. minutil saab jälle Soome võimaluse arvuliseks ülekaaluks, kui Milan Jurcina pingile saadetakse. Väravat soomlasd ei viska.

Mikko Koivu saab 29. minutil kaheminutilise karistuse ning 29,54 suudab Slovakkia viigistada — väravaviskajaks on Marian Gaborik. Seis 1:1. Söödupunktid Pavol Demitrale ja Zdeno Charale.

Käimas on 25. minut ning Marian Gaborik saab mängu venitamise eest kaheminutilise. Soomel on arvuline ülekaal, mida aga väravaks ei vormistata.

Esimene kolmandik on läbi, seis on 1:0 Soome kasuks. Soome ründas vastase väravat 12 korda, slovakid viskasid Soome värava peale viiel korral.

Soome saab kaks minutit enne kolmandiku lõppu arvulise ülekaalu, kui Zygmund Palffy kinnihoidmise eest istuma läheb. 18,50 mängitud ja Soome läheb Sami Salo väravast 1:0 juhtima. Söödupunkte keegi ei saa.

Publiku seas istub Soome hokilegendide Jari Kurri ja Timo Jutila kõrval ka president Tarja Halonen.

16. minutil pääseb Branko Radivojevic üksi läbi, kuid Kiprusoff tõrjub. Varsti tulistab teises otsas Jarkko Ruutu, kuid litter vihiseb väravast mööda.

9,49 läheb Ville Peltonen karistust kandma ning Slovakkia on arvulises ülekaalus. Ka sel korral püsib soomlaste värav puhtana.

Kohe kolmandal minutil teeb Niklas Hagman vea ja läheb kaheks minutiks pingile. Slovakkia arvulises ülekaalus väravat ei tee.

Slovakkia väravas on Jaroslav Halak ning soomlaste väravat kaitseb Miikka Kiprusoff.

Mängu eelvaade

Poolfinaalis kaotas Slovakkia napilt Kanadale 2:3 ning Soome pidi omakorda vastu võtma üllatavalt raske kaotuse USA käest — lausa 1:6. Kanada ja USA kohtuvad finaalis Eesti aja järgi kell 22.15.

Soome on seni võitnud neli olümpiamedalit — hõbedale tuldi 1988 ja 2006, pronks saadi kaela 1994 ja 1998. Slovakkia pole iseseisva riigina enne jäähokis olümpamedalit võitnud, ka pole varem poolfinaali jõutud. Mõlemad meeskonnad on ühel korral tulnud maailmameistriks.