Kohaliku politsei esindaja Unni Guldbergi sõnul oli Skofterudil õnnetuse hetkel joove lubatust suurem, vahendab Ilta-Sanomat. Norras on lubatud väiksemat mootorsõidukit juhtida 0,8-promillise joobega, autot juhtides võib trahvi saada 0,2 promilliga.

Guldberg lisas veel, et politsei täpsemaid andmeid ei avalda. Politsei sõnul oli Skofterud õnnetuse õhtul külastanud Arendali linnas peetud muusikafestivali ja ürituse käigus alkoholi tarvitanud. Pärast festivali naasis Skofterud oma skuutri juurde, et sõita tagasi oma koju.

Tagasiteel koju sõitis Skofterud skuutriga St. Helena saare kivide otsa. Norralanna suri saadud vigastustesse kohapeal. Lahang ei andnud ühest vastus, mis õnnetuse põhjustas, lisas Guldberg. "Võib vaid spekuleerida, mis täpselt juhtus. Õnnetuse hetkel oli väljas pime ja taevas pilvine, mis piiras nähtavust. Lisaks oli tal veres lubatust rohkem alkoholi."

2010. aasta Vancouveri taliolümpiamängudel tuli Skofterud teatesõidus olümpiavõitjaks. Aastatel 2005 ja 2011 tuli ta koos Norra koondisega teatesõidus maailmameistriks.