Kasahstani olümpaikommitee asepresident Andrei Krjukov kinnitas, et olümpia asemel seatakse prioriteediks teised individuaalalade suurvõistlused, mis riigi pinnal võiksid toimuda.

"Olümpiakomitee asepresidendina tahaksin kommenteerida, et Kasahstan ei plaani praegu 2026. aasta olümpia korraldajalinnaks kandideerida. "Seda teemat pole praegu tõstatanud ei olümpiakomitee, Almatõ linn ega valitsus. Küll aga võib see kõne alla tulla uuesti 2030. aasta mängude puhul."

Viimastel aastatel on Kasahstanis toimunud judo ja poksi maailmameistrivõistlused ning 2017. aasta detsembris peeti seal ka lauatennise World Touri finaalturniir. Samuti oli Almatõ mullu taliuniversiaadi toimumispaik, 2021. aastal toimuvad samas linnas Aasia talimängud.

Kes siis üldse 2026. aasta taliolümpiat veel korraldada tahavad? Kandidaatideks peetakse Sioni (Šveits), Calgaryt (Kanada), Stockholmi (Rootsi), Sapporot (Jaapan), Milanot ja Torinot (Itaalia) ning Grazi ja Schladmingi (Austria).

2030. aasta olümpia korraldamisele on mõeldud USA-s ja Norras.

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) otsustab ülejärgmise olümpia korraldajalinna 2019. aastal. Võimalik, et korraga pannakse paika nii 2026. kui ka 2030. aasta mängude korraldaja.

2022. aastal toimuvad taliolümpiamängud Hiinas Pekingis.