Esimesed kaks kolmandikku kulges Kanada kontrolli all ning enne viimast kolmandikku juhtusid vahtralehemaa mehed 3:0. Slovakkia suutis viimase kümne minuti jooksul aga kaks väravat tagasi visata ning kohtumise lõpp möödus vägagi pingeliselt. Kodupubliku ees võistlev koondis suutis siiski lõpuni vastu pidada ja kohtumine lõppes 3:2 Kanada kasuks.

Mängu käik

Kolmandal kolmandikul löövad väravaid küll ainult slovakid, kui finaali pääseb siiski kodumeeskond.

Slovakkia ründab lõpuminutitel nii vihaselt, et tundub, nagu oleks nad arvulises ülekaalus. Minut enne lõppu võtavad nad ka väravavahi välja ning tormavad kõik ründama. Hoolimata ponnistustest väljub mängust võitjana siiski Kanada.

Kas tõesti tuleb Slovakkia tagasi? 55.07 viskab Michal Handzus Slovakkia kasuks värava tagasi. Söödupunktid lähevad Zednikule ja Miroslav Satanile. Meeskondi eraldab 5 minutit enne lõppu vaid üks värav.

54,54 ja mängijad rüselevad Kanada värava paigast ära.

Aeg näitab 51.35 minutit ja Slovakkia viskab ühe värava tagasi. Resultatiivseks mängijaks on Lubomir Visnovsky, kui tema visatud litter Luongo kaudu väravasse lendab.

Kolmanda kolmandiku esimesel poolel on näha, et Slovakkia pole veel alla andnud ning meeskond näitab oma senist parimat mängu.

Kui viimase veerandi alguses oli tunne, et Slovakkia on veidi alla andnud ja Kanada ka maksimumi enam endast anda ei püüa, siis pealtvaatajaskonna pideva skandeerimise "we want USA!" ja "we want gold!" saatel löövad slovakid kaks väravat, seades ohtu Kanada spordihuviliste ühe suurima unistuse - mängida kodumaal toimuval OM-turniiril hokifinaalis USA vastu

Slovakkia fännid "ärkavad" ja viimased viis minutit kulgevad juba sloveenia fännide ülekaalu
all.

"Slovensko-slovensko!" kölab selgelt valjemini, kuigi väljakuperemeeste käsutada on pauside ajal suurtelt ekraanidelt näidatav Kanada fännide esitlus, "söjamaalingud", lipud ja ergutused.

Teine kolmandik läbi, Kanada on teinud 21 ja Slovakkia üheksa pealeviset.

Getzlaf suunab ajal 36.54 litri väravasse, Kanada juhib 3:0. Sellise tulemusega minnakse ka vaheajale. Tegemist on arvulises ülekaalus tehtud väravaga, sest Richard Zednik on kinnihoidmise pärast kaheks minutiks mängust eemal. Perry ja Pronger söötjateks.

Mängu tempot määrab täielikult Kanada, Slovakkia on sunnitud kaitsele keskenduma. Lõpuks teebki Morrow enda meelest värava, kuid seda ei loeta.

Zdeno Chara sõidab 27. minutil jõhkralt pikali Brenden Morrow’, kokkupõrke tugevust saab tunda ka läheduses viibiv kohtunik. Chara kaheks minutiks pingile, Kanadal arvuline ülekaal. Väravat siiski ei tule.

Teise kolmandiku teisel minutil saab Slovakkia arvulise ülekaalu, kui Drew Doughty pingile saadetakse. Slovakkia aga ei suuda võimalust kasutada, hoopis kanadalased käivad korra ohtlikult Slovakkia värava juures.

Vaheajal tutvustab pealtvaatajaid lôbustav ja huvitavamaid külalisi intervjueeriv informaator mängu vaatama tulnud tuntumaid külalisi, kuulsaid hokiveterane ja medaleid vöitnud Kanada sportlasi.

Sealhulgas on eelmine päev kulla vöitnud Kanada hokinaiskonna liikmed, kes entusiastliku
öhtujuhi küsimustele pigem loiult naeratades vastavad. Nende olekust paistab kuuldus eelmise öhtu meeletust kullapeost töele vastavat.

Esimene kolmandik läbi, Kanada juhib 2:0. Kanada tegi kümme pealeviset, Slovakkia neli. Karistust kellelegi ei määratud ja seega arvulise ülekaalu kasutamist ei olnud.

Juba 2:0 Kanada kasuks, Brenden Morrow viskab teise värava ajal 15.17, söödupunkti saavad Chris Pronger ja  Ryan Getzlaf.

Kui mängitud 13.30, läheb Kanada juhtima Patrick Marleau väravast juhtima. Eeltöö tegid Shea Weber ja Scott Niedermayer. Igaks juhuks vaadatakse ka videokordust, kuid liiga kõrgel hokikepiga vehkimist ei tuvastata.

Esimesed kümme minutit pole väravaid toonud, Kanada on pärast Slovakkia teravat algust mängu suurel määral oma kontrolli alla saanud.

Slovakkidel seisab täna väravas Jaroslav Halak ja Kanadal Roberto Luongo.

Pöhiosas kanadalastest koosnev publik oli mängu alguses küllaltki vaoshoitud. Küllap oli üheks vaoshoituse pöhjuseks ka hokimängu eel kogunevale pealtvaatajaskonnale halli köigist vöimalikest

ekraanidest näidatav naiste curlingu finaal, millise lisaajal Rootsi vöitis ja millele kogunev publik kurvastusest ohates kaasa elas.

Vahepeal tekkis mulje, et kui curling oleks venima jäänud lükatakse poolfinaalmängu algust lausa
edasi. Nii siiski ei läinud ja kodumeeskonna avakolmandikul löödud kaks väravat äratasid publiku üles.

Viimase piirini väljamüüdud hokiturniiril on kodumeeskonna mängude piletid mustal turul lausa ekstreemselt körgeks kruvitud.

Kas tasemel üle väidetava 5000 dollari ka tehinguid tehakse, jääb selgusetuks, aga nii need hinnasahinad käivad.

Mängu eelvaade

Nii Kanada kui ka Slovakkia suutsid veerandfinaalis üllatada.

Kuigi Kanadat peeti juba enne olümpiat üheks favoriitidest, siis ei osanud ilmselt keegi oodata, et kodumeeskonna mängijad Venemaa koondisest lausa 7:3 jagu saavad.

Slovakkia omakorda lülitas konkurentsist välja tiitlikaitsja Rootsi, keda võideti pingelises mängus 4:3.

Finaalis ootab mängu võitjat ees USA, kes purustas esimeses poolfinaalis Soome koondise 6:1.