Õnnetus juhtus kiirlaskumisvõistluse esimesel sõidul. Etapi võitis šveitslanna Lara Gut. Kiirlaskumise kristallgloobus oli Höfl-Rieschil juba varem kindlustatud, kuid tänasel poodiumitseremoonial ta seda vastu võtta ei saanud.

Kukkumisega andis Höfl-Riesch käest oma edu MK-sarja üldarvestuses, mille võttis temalt üle austerlanna Anna Fenninger. Höfl-Riesch juhtis enne tänast võistlus 29 punktiga, kuid nüüd on 11-punktine eduseis hoopis kiirlaskumises kuuenda koha saanud Fenningeril.

"Imelik tunne oli tseremoonial osaleda ilma Mariata," ütles Sotši olümpial ülisuurslaalomi kulla võitnud Fenninger Eurospordi vahendusel. "Me ei tahtnud, et asi niimoodi lõppeks. Ma loodan, et ta taastub ruttu ja tuleb tagasi. Ma ei mõtle hetkel üldvõidule. Sõidan oma sõidud ära ja üritan külma närvi säilitada. Ma tean küll, et Maria ei pruugi tagasi tulla ja Tina Maze peab minu alistamiseks võitma kolm järgmist sõitu, kuid ei taha sellele mõelda."

Meeste kiirlaskumises võttis karjääri esimese MK-etapivõidu austerlane Matthias Mayer. Üldarvestuses naases liidrikohale norralane Aksel Lund Svindal, kes juhib 41 punktiga austerlase Marcel Hirscheri ja 267 punktiga ameeriklase Ted Ligety ees.

Naiste MK-sarja üldjärjestus

1. Anna Fenninger (Austria) 1191 punkti
2. Maria Höfl-Riesch (Saksamaa) 1180
3. Lara Gut (Šveits) 956
4. Tina Weirather (Liechtenstein) 943
5. Tina Maze (Sloveenia) 904
6. Mikaela Shiffrin (USA) 773

Meeste MK-sarja üldjärjestus

1. Aksel Lund Svindal (Norra) 1091
2. Marcel Hirscher (Austria) 1050
3. Ted Ligety (USA) 824
4. Alexis Pinturault (Prantsusmaa) 819
5. Felix Neureuther (Saksamaa) 673
6. Kjetil Jansrud (Norra) 625