Teiste seas kandsid Skofterudi kirstu kirikust välja temaga koos 2011. aasta Holmenkolleni MM-il teatesõidus kuldmedali võitnud Marit Björgen, Therese Johaug ja Kristin Störmer Steira. Neljanda suusatajana oli kirstukandjate seas Ingvild Flugstad Östberg, kes oli samuti Skofterudi lähedane sõber. Käe pani mõistagi kirstule külge ka Skofterudi tüduksõber Marit Stenshorne.

38-aastane Skofterud leiti St. Helena saare kiviselt madalikult surnuna 28. juuli varahommikul. Ta oli sattunud skuutriga õnnetusse teel Arendali kesklinnas toimunud kontserdilt teisel, Tromöya nimelisel saarel asuvasse suvemajja, kus ta tüdruksõbraga parasjagu puhkust veetis.

Matustel pidasid kõne nii tüdruksõber Stenshorne kui ka endine Norra suusaliidu mänedžer Age Skinstad.

"Ma mäletan, kui sind esimest korda nägin. See oli juunioride võistlusel hooajal 1996/1997. Ma polnud kunagi varem ühtegi suusatajat selliselt klassikalist tehnikat sõitmas näinud, nagu sina seda tegid. Sa olid ilmselt suurim talent, keda ma kunagi olen kohanud," rääkis Skinstad.

"Sa tulid mu ellu nagu tuulispask ning tõid mulle tormi. See oli imeline kaos, kus oli palju naeru," lausus Stenshorne. "Vibeke oli nii paljut. Jagasime koos reisides niivõrd palju. Sa armastasid Tromöyat ja merd. Nautisime end sellel puhkusel, mis oli just alanud."

"Hommikune omlett, sörkjooks või lihtsalt diivanil lebamine ja koos sarja vaatamine... Me kaks pidime saama talupidajateks ning igavesti koos olema. Vibeke, sa oled mu armastus ja tegid mind õnnelikuks. Aitäh, et lasid mul end armastada," lisas Stenshorne.