Eesti lipukandja avatseremoonial on suusahüppaja Sandra Sillaste. Kuueaastaselt suusahüpetega tegelema hakanud Võrust pärit 15-aastane Sillaste on esimene Eesti naissuusahüppaja, kes nii kõrgetasemelisel rahvusvahelisel noortevõistlusel osaleb.

Homsel esimesel võistluspäeval on võistlustules 15 Eesti sportlast. Kahevõistlejatel on homme kavas individuaalvõistlus, kus kaasa teevad Klaus Mark Kolpakov, Ainar Pikk ja Risto Raudberg. Mäesuusatamises on festivali esimesel päeval noormeeste suurslaalom, kus Eestit esindab Juhan Luik. Iluuisutamisprogramm algab neidude ja noormeeste lühikavaga, Eesti eest võistlevad Diana Reinsalu ja Daniil Zurav. Homme on esimene võistlus ka murdmaasuusatajatel. Noormeestel on kavas 10 km klassikasõit, kus Eestit esindavad Martin Luts ja Karl Erik Rabakukk, ning neidudel 7,5 km klassikasõit, kus osalevad Karoliine Kuus, Hanna Britt Laursoo ja Mariel Merlii Pulles.

25.-30. jaanuarini Vorarlbergis ja Liechtensteinis toimuval XII Euroopa noorte taliolümpiafestivalil osaleb ligi 900 sportlast 45 riigist. Eestit esindavad sel festivalil 21 sportlast: iluuisutajad Diana Reinsalu ja Daniil Zurav, kahevõistlejad Klaus Mark Kolpakov, Ainar Pikk ja Risto Raudberg, laskesuusatajad Marko Koskinen, Brita Liivamaa, Hannes Moor, Jüri Uha, Mari Uha ja Anneliis Viilukas, murdmaasuusatajad Karoliine Kuus, Hanna Britt Laursoo, Martin Luts, Mariel Merlii Pulles, Karl Erik Rabakukk ja Taavi Valter Taveter, mäesuusatajad Tuule Laine ja Juhan Luik ning suusahüppajad Artti Aigro ja Sandra Sillaste.

Euroopa noorte taliolümpiafestivali korraldamist koordineerib Euroopa Rahvuslike Olümpiakomiteede Ühendus (EOC). Festivali kavas ei või olla vähem kui seitse ega rohkem kui üheksa spordiala. Kõik alad peale jäähoki ja kahevõistluse peavad olema nii noormeestele kui ka neidudele. Kohustuslikud alad, mis peavad igal juhul programmis olema, on jäähoki, laskesuusatamine, lumelaud, suusatamine (mäe- ja murdmaasuusatamine) ja uisutamine (lühiraja ja/või iluuisutamine). Lisaks võib kavva võtta ühe järgmistest aladest: curling, kahevõistlus, kelgutamine ja suusahüpped. Esimest korda noorte olümpiafestivalide ajaloos on korraldajamaaks kaks riiki.