"Rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) reeglite järgi peab kandidatuuri esitama linn, kus mängud toimuksid. Kui näiteks Helsingi tahaks diskussiooni astuda, on valitsus valmis selles osalema," kirjutas Grahn-Laasonen Facebookis.

Helsingi kandideeris 2006. aasta taliolümpia korraldajalinnaks koos Lahti ja Lillehammeriga, kuid ROK andis mängud Torinole.

"Oleme Soomes teinud palju tööd, et meie positsioon rahvusvahelises tippspordis tugevneks. Heaks näiteks on järgmisel aastal Soomes toimuvad neli rahvusvahelist tiitlivõistlust: kõigepealt veebruaris Lahti suusa MM, seejärel iluuisutamise MM, võimlemise MM maikuus ning korvpalli EM. Ühtegi ettepanekut ei tohiks ilma mõjuva selgituseta kõrvale lükata. Meie Haridus- ja Kultuuriministeeriumis oleme valmis selles ürituses kaasa lööma," ütles Grahn-Laasonen.

"Valitsus on eraldanud palju vahendeid sporditaristu ehitusele ning Soomest võib leida moodsaid jäähalle ja suusakomplekse. Olümpiamängud tähendaksid kõrgeid kulutusi ning lisaks avaliku sektori rahastusele ka tugevat erasektori kaasamist."

Grahn-Laasonen lisas, et kui ROK kandidaatlinnadele esitatavaid hiiglaslikke rahalisi tingimusi ei muuda, pole tänapäeva säästlikus ja keskkonnasõbralikus maailmas olümpialiikumise säilimist loota. Selles valguses näib Soomele nende tingimuste täitmine hetkel püüdmatu eesmärk, kuid tulevikus tasuks ministri sõnul teemat tõsiselt kaaluda.