Kodusel laskesuusatamise EM-il on publiku hullutamise enda peale võtnud 20-aastane Rene Zahkna. Täna võitis ta sel EM-il juba teise hõbemedali, tõustes tänu suurepärasele laskmisele sprindisõidu viiendalt kohalt teiseks. Muide, EM-il võistluste direktori ametis olev isa Hillar Zahkna tähistas täna oma 47. sünnipäeva, seega serveeris poeg suurepärase kingituse. Päevakangelane tunnistas, et tegelikult polnud tal kuigi palju aega isa sünnipäeva peale mõelda. "Vaevalt, et ta isegi mõtles sellele täna," muigas noorem Zahkna.

Ta oli üks kahest meesjuuniorist, kes suutis 20 märgist 18 alla lasta, ülikindel laskmine viimases tiirus tõstis ta korraks koguni esimeseks, 8 sekundiga hilisema venelasest võitja Eduard Latõpovi ette.

„Eks aimasin, et suure tõenäosusega läheb ta rajal ikkagi mööda. Ta on kõva sõidumees,“ kirjeldas Zahkna otsustavaid hetki. Eestlane kukkus viimasel ringil, kui Latõpov oli temast juba mööda tuhisenud. Mis juhtus – kuuldavasti ei kukkunud sa päris ise? „Kes nägi, see nägi. Las see jääb sinna,“ ei tahtnud Zahkna juhtunut kommenteerida.

Homme stardib medalimees juba segateatesõidus, individuaaldistantsidega jäi ta väga rahule: „Kõik kolm võistlust esikuuikus, järelikult stabiilsust on.“

Head etteasted tõstavad Zahkna ka täiskasvanute MM-koondise kandidaatide sekka. „Kindlasti kasvatas Rene Otepääl oma aktsiaid,“ kinnitas peatreener Janno Prants. Samas päevakangelane ise usub, et tal on pärast juunioride MM-i toimuva täismeeste tiitliheitluse ajaks energia otsas. „Arvan, et olen selleks hetkeks täiesti tühi. See on mu viimane aasta juunioride klassis, absoluutklassis saan võistleda terve ülejäänud elu. Kindlasti pole mõtet MM-il veel osaleda,“ rääkis Zahkna.

Rene Zahkna medalid
2012 noorteolümpia: hõbe sprindis ja hõbe jälitussõidus
2013 juunioride MM: pronks sprindis ja hõbe jälitussõidus
2014 juunioride EM: kuld tavadistantsil ja pronks segateatesõidus
2015 juunioride EM: hõbe tavadistantsil ja hõbe jälitussõidus