Viimati 2016. aastal võidutsenud prantslannadele järgnes kuus eelmist teatesõitu võitnud Saksamaa naiskond (+32 sekundit), kellele sai täna saatuslikuks kehv avavahetus. Kolmanda koha saavutas üllatuslikult Rootsi nelik (+48,2).

Eesti naiskond (Regina Oja, Tuuli Tomingas, Grete Gaim ja Kadri Lehtla) näitas kahel esimesel etapil korralikku võistlust, kuid viimases vahetuses jäädi liidritele ikkagi ringiga jalgu. Eestlannad said kirja 16. koha (+5.32,9).

Avavahetust sõitnud Oja kasutas lamadestiirus kahe varupadruni abi, kuid näitas püstitiirus kiiret ja kindlat kätt. Vahetuse andis ta Tomingale 17. kohal, vahe liider Prantsusmaaga oli poolteist minutit.

Tomingas oli tiirudes eksimatu ning lõpetas etapi 12. positsioonil, vahe liidriks tõusnud Itaalia naiskonnaga oli pisut üle kahe minuti. "Ise olen ka väga rahul, kõik õnnestus," lausus Tomingas pärast võistlust ERR Spordile. "Lihasväsimus hakkab vaikselt tekkima, aga see on normaalne. Suusk oli hea ja suusakiirus ka minu kohta hea, olen rahul."

Kolmandas vahetuses rajale läinud Gaim sai lamadestiirus kiiresti märgid alla, kuid püstitiiru järel pidi minema ühele trahviringile. Vahetuse andis ta ankrunaisele Kadri Lehtlale 14. kohal. Kaotus liider Prantsusmaale oli kasvanud 4.16-le. Lehtla tegi esimeses tiirus kolm möödalasku ja jäi siis liidritele ringiga jalgu. Kokkuvõttes Eesti naiskonnale täna 16. koht.

Meeste 4x7,5 km teatesõit algab kell 15.30. Eesti nelik stardib koosseisus Rene Zahkna, Roland Lessing, Kalev Ermits ja Kauri Kõiv.