“Täna valitsesid lasketiirus väga keerulised olud, aga ma suutsin neist üle olla ja eksisin tiirus vaid korra,“ lausus Myhda. “Homse jälitussõidu eel proovin jääda rahulikuks ja anda endast parima."

Võitjale 19,8 sekundit kaotanud Jan Burian (+19,8; 1+1) sai kaela hõbemedali. “Rajal oli mul täna ikka väga raske ja medal tuli suure üllatusena,“ ütles tšehh. “Olen kahest võistluspäevast väsinud ja homme saab väga raske olema,” lausus Burian, kes võitis võistluste avapäeval juunioride segateates kuldmedali.

Poodiumi viimasele kohale võitles ennast kahel trahviringil käinud Ondrej Hosek (+49,2; 0+2). “Pidin täna oma starti kaua ootama ja tiirus oli ka keeruline, kuid muidugi olen pronksi üle õnnelik,“ lausus Buriani koondisekaaslane.

Parimal eestlasel Tarvi Sikul jäi hinge kriipima laskmine. “Võrreldes eilsega oli täna raske sõit,“ lausus ühel trahviringil käinud Sikk. “Laskmisega võib rahule jääda, kuigi lamades oli see eksimus ikka päris napikas ja oleks võinud puhtalt lasta."

Ülejäänud eestlastest olid 50 võistleja konkurentsis Mart Vsitsev 25., Robert Heldna 32., Kristo Siimer 36., Marten Aolaid 47. ning Kristo Tuvi 50.

Pühapäevane võistluskava:

9.30 – jälitussõit juuniorid N
11.15 – jälitussõit M
13.45 – jälitussõit N
15.45 – jälitussõit juuniorid M