Sprindidistantsil pronksile sõitnud eestlane tõusis tänase 10 km jälitussõiduga koha võrra ja teenis hõbeda.

Zahkna kaotas kuldmedali võitnud ameeriklasele Sean Dohertyle 28 sekundiga. Mõlemad noormehed eksisid lasketiirudes kolm korda.

Prantslasest Fabien Claude’st 15 sekundit ja Dohertyst 11 sekundit hiljem kolmanda võistlejana rajale pääsenud Zahkna tabas esimeses tiirus esikolmikust ainsana kõik märgid ning tõusis ühel lasul eksinud Claude’i ees 1,3 sekundiga liidriks, teatab Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon. Doherty tegi kaks möödalasku ja temast möödus ka norralane Fredrik Rørvik.

Teise lamadestiiru tulid Claude ja Zahkna koos. Prantslasel jäi üles kaks märki, viimasel lasul eksis ka Zahkna. Rørvik tabas kõik märgid ning tõusis trahviringilt tulnud Zahkna järel kahesekundilise vahega teiseks, neist viis sekundit tagapool tuli kolmandana Doherty.

Poolel võistlusmaal haaras juhtohjad Rørvik, ent Zahkna rippus tal kannul ja esimesse püstitiiru tuldi koos. Norralane eksis esimesel lasul, Zahkna esimesel ja viimasel. Uueks liidriks tõusis tiirus puhta töö teinud Doherty, kes edestas Rørviki 24 ja kolmandaks tõusnud Aslak Nenseterit (Norra) 30 sekundiga. Zahkna oli seitsmes, kaotades ameeriklasele 48,5 sekundiga.

Viimases tiirus tegi Doherty ühe möödalasu, ent eksisid ka norralased. Zahkna sai see-eest kõik märgid alla ning tõusis teiseks. Dohertyle kaotas ta 33 sekundiga, kolmandal kohale kerkinud sakslast Niklas Hombergi edestas omakorda 11 sekundiga.

Ajaga 29.31,0 oli esimesena finišis Doherty. 28,2 sekundit hiljem jõudis üle lõpujoone Zahkna ja veel 4,3 sekundit hiljem pronksi võitnud Rørvik.

Teistest eestlastest sai Kristjan Koskinen täna 32. (+4.10,3; 4), Johan Talihärm 40. (+4.36,7; 8) ja Tarvi Sikk 53. koha (+5.49,7; 4).