Kõik Kasahstani laskesuusatajad kamandati dopinguproovi. Nad pidid andma nii uriini- kui ka vereproovi. Sellest hoolimata on Kasahstani võistkond täna kell 15.45 algavas segateatesõidus stardis.

"Eile, 8. veebruari õhtul otsis Austria kriminaalpolitsei läbi Kasahstani laskesuusakoondise hotellitoad, kust leiti erinevaid ravimeid ja muid meditsiinilisi vahendeid. Aga kuna uurimine pole veel lõppenud, ei saa midagi täpsemat öelda," sõnas Austria kriminaalpolitsei kõneisik Vincenz Kriegs-Au pressikonverentsil, vahendab ERR-i spordiportaal.

Norra rahvusringhäälingu (NRK) teatel oli reidi kaasatud 30 politseinikku. Leitud ravimid anti üle Austria antidopinguagentuurile.

"See on kohutavalt kurb. Kui vastab tõele, et nad leidsid keelatud ravimeid, on kohutavad, et inimesed pole midagi õppinud," ütles NRK-le Norra laskesuusaliidu president Erlend Slokvik. "Kui politsei juba pressikonverentsi annab, näitab see, et asjad pole päris korras."

Politsei esindaja rääkis, et hotellist viidi kaasa lisaks ravimitele ka ampulle ning et reid korraldati koostöös rahvusvahelise laskesuusaliiduga (IBU). Ajend reidi korraldamiseks oli jaanuaris ühest Austria bensiinijaamast leitud rohukarbid, millega koos leiti mitmeid IBU väljastatud akrediteeringuid.

Kasahstani tänavune esinumber on Galina Višnevskaja, kes sai 8. jaanuari Oberhofi MK-etapil ühisstardiga sõidus neljanda koha.

IBU peasekretär Nicole Resch ja Austria politsei esindaja Vincenz Kriegs-Au tänasel pressikonverentsil.