Kuigi sissepääs Otepääl toimuvale juunioride ja täiskasvanute EM-ile on tasuta, möödusid esimesed kaks päeva rahulikult.

Väga rahulikult.

Avapäeval toimunud juunioride võistlust vaatas mõnikümmend inimest ja veidigi elevust tekitas vaid staadionile toodud klassitäis kooliõpilasi, kes entusiastlikult kõigiga patsu lüüa tahtsid. Tuuli Tomingas nentis, et kohati tundus, nagu toimuks treening. Hõbemedali võitnud Rene Zahkna avaldas kahetsust, et Eesti lippe näha polnud, vaid lehvis mõni üksik Venemaa lipp.

Tänaseid täiskasvanute sõite jälgis vahetult juba rohkem inimesi, nii umbes sadakond silmapaari ja kaasaelamine oli häälekam. Laskesuusaliidu president Aivar Nigol tunnistab, et võistluse hea korraldus on tulevikku silmas pidades oluline ja vähetähtsaks ei saa pidada ka publikuhuvi.

„Päris hirmuhigi seljal pole, kuid olen sellele mõelnud. Eks välisürituste puhul sõltu see suuresti ilmast,“ sõnas Nigol, kes ootab sprindi- ja jälitussõidu ajaks hoopis rohkem inimesi tribüünidele.

Ideaalis võiks Eesti kandideerida MK-etapile hooajal 2018/2019.

Seega, spordisõbrad, soojad riided selga ja Otepääle! Homme võitlevad medalite eest taas meie juuniorid eesotsas Zahkna ja Tomingaga, laupäeval võistlevad sprindisõitudes täiskasvanud.


Otepää laskesuustamise EMi II päev

Otepää laskesuustamise EMi II päev

Laskesuusatamise EMi I Päev

Laskesuusatamise EMi I Päev

Laskesuusatamise EMi I Päev