Sotši olümpial omapäraste läätsedega laineid löönud 21aastase laskesuusataja silmad olid eile Otepääl peetud EMi 15 km sõidu järel kurvad. Eksimusi kogunes kaheksa ja head minekut polnud ka rajal. 42. koht oli selge märk, et hooaja eel Norra suusaakadeemiasse harjutama läinud neiu organism pole uusi koormusi ära seedinud ning sügisest saati kimbutanud tervisehädad on jälje jätnud. „Paraja põntsu pani viirushaigus, mille ajal treenisin esiti täiskoormusega edasi,“ rääkis neiu.

„Tänase võistluse ajal oli kõik justkui okei, päris kerge oli, aga jõudu lihtsalt polnud,“ kurtis Gaim, kelle jaoks on selge, et august väljatulek võtab oodatust rohkem aega. „EMil ma rohkem ei stardi, peas on mõte hooaeg üldse ära lõpetada.“ Täpsustava küsimuse peale tunnistas Gaim, et pole hooaja lõpetamist veel treeneritega arutanud, kuid tema jaoks on asi klaar – vägisi jätkata pole mõtet.

Mõistagi on see noorukile tugev hoop. „Tööd sai kõvasti tehtud, lootsin talvel väga hea olla,“ ütles Gaim. Küsimuse peale, miks Otepääl kuulsaid libahundiläätsi näha ei saanud, suutis õnnetu piiga siiski veidi nalja visata: „Eks ma selle pärast nii palju täna mööda lasingi.“