Kõiv allkirjastas äsja isikliku sponsorlepingu Grüne Fee'ga, kes nõustus toetama Elvast pärit laskesuusataja püüdlusi. „Me nägime Kauris sihikindlust ja eesmärgistatud tegevust, mis olid ettevõttele meeltmööda,“ ütles Grüne Fee müügi- ja turundusdirektor Pille Pokk (pildil). Nimelt tahab Kõiv olümpiatsükli käigus jõuda MK-sarjas stabiilselt esikümne piirimaile ja aidata teatemeeskonnal pääseda 10 parema koondise hulka.

Üle-eelmisel hooajal MK-sarjas Oberhofi etapil 6. koha saanud Kõiv kavatseb neid eesmärke täita täienenud taustajõudude toel. Kui eelmisel hooajal töötas Kõiv aeg-ajalt omaette soomlasest lasketreeneri Asko Nuutineniga, siis nüüd on Nuutinen toodud kogu koondise juurde nii treeninglaagrite kui võistluste ajaks. „Nuutinen töötas mõned aastad tagasi edukalt ka Eesti endise tipplaskesuusataja Eveli Sauega, mistõttu on ta Eesti sportlastega juba tuttav. Eelmisel nädalal viibis ta ka Otepääl laagris, kus tegi koondisega lähemat tutvust ja mul on hea meel öelda, et koostöö meeskonnaga tundub sujuvat,“ rääkis Kõiv koondise uuest treenerist. Lisaks Nuutinenile jätkub koostöö funktsionaalse ettevalmistuse treeneri Kalmer Trammiga, kes on Kõivu nõustanud ja abistanud juba mitu aastat.

Treeningute osas sõnas 31-aastane Kõiv, et koondisega sujub koostöö ladusalt. „Treeningplaanid valmistab ette Kalmer, mina korrigeerin neid vastavalt vajadustele. Laskmist harjutame peamiselt kogu meeskonnaga, sest üksi võid ju lasta väga hästi, aga mitmekesi näeb ehedamaid tulemusi. Võistluspinge mängib oma rolli,“ ütles Kõiv.