Hooaja 2012/2013 parimateks laskesuusatajateks tunnistati meestest Kauri Kõiv (Elva suusaklubi/Kaitseväe spordiklubi) ja naistest Kadri Lehtla (SK Biathlon). Parima treeneri au pälvis Tõnu Pääsuke (SK Biathlon), klubidest oli parim SK Biathlon.

Juunioridest tunnistati parimateks Jan Treier (SK Biathlon) ja Darja Jurlova (Äkke suusaklubi), kuni 19aastastest Rene Zahkna (Võru Biathlon) ja Tuuli Tomingas (SK Biathlon), kuni 17aastastest Ranel Subka (SK Biathlon) ja Regina Oja (Võru Biathlon), kuni 15aastasest Mart Všivtsev (Äke susaklubi) ja Anne Liis Viilukas (SK Biathlon) ning kuni 13aastastest Art Kristjan Olesk (Vastseliina SK) ja Kätlian Kilvits (Elva suusaklubi).

Harrastajatest tõsteti esile Karel Kulbin (SK Biathlon) ja Jelena Všivtseva (Äkke suusaklubi) ning veteranidest Vjatšeslav Všivtsev (Äkke suusaklubi) ja Heiki Mäesalu (Elva suusaklubi).

ELSF jagas ka hooaja stipendiume, mille saavad sportlastest Rene Zahkna (600 eurot), Tuuli Tomingas (400 eurot), Regina Oja, Meril Beilmann ja Darja Jurlova (kõik 200 eurot) ning treeneritest Tõnu Pääsuke (300 eurot).

Lisaks parimate tunnustamisele tehti kokkuvõtteid hooaja tippsündmusest Eestis – 4.-6. jaanuarini Otepääl toimunud IBU karikasarja etapist.