Venelast ei lubatud eile ennelõunal Tallinna lennujaamas Moskva lennukile, sest tal tekkisid probleemid võistlusrelvade transportimisega.

Venemaa meedia andmetel oli tegemist Sotši olümpiavõitja Aleksei Volkoviga, kes võitis teisipäeval Otepääl meeste teatesõidus EMi kuldmedali. Lisaks temale alustasid eile Venemaa kuldsest nelikust reisi Nove Mesto MK-etapile ka Anton Babikov ja Aleksei Slepov.

Tallinna Lennujaama kommunikatsioonijuht Margot Holts ütles Delfile, et ühel venelastel tekkis lennujaamas probleem seoses relvakastiga, mille lukk oli katki. Reisija nime ta ei avaldanud.

"Venemaa sportlased olid Moskva lennule registreerinud ning pagasi ja relvad ära andnud. Laskemoon ja relvad antakse alati registreeritud pagasisse, neid ei või käsipagasis transportida. Nende transpordiks ja pakendamiseks on üsna täpne reglement. Kui neli relvakasti olid juba jõudnud nn lennujaama kõhtu, avastasid meie töötajad, et ühe relvakasti lukk oli katki. See saadeti tagasi check-ini ja reisija kutsuti välja. Selgus, et see lukk ei tööta. Kas see oli katki läinud või juba enne katki olnud. See reisija, kes pidi Aeroflotiga Moskvasse lendama, jäi lennust maha. Kolm ülejäänud sportlast, kelle nimele oli ülejäänud pagas registreeritud, lendasid edasi," sõnas Holts.

Holtsi andmetel lendas see reisija paar tundi hiljem Finnairi lennuga Helsingisse. Enne seda oli venelane jõudnud osta relvakastile uue luku. Sama Finnairi lennuga lahkus Tallinnast veel suur hulk sportlasi. 

Holts lisas, et Venemaa laskesuusakoondis ei ole neile pretensioone esitanud. "Lennujaam ei ole millegi vastu eksinud. Meie jaoks on esikohal reisijate turvalisus. Siiamaani ei ole meile pretensioone esitatud," kinnitas Holts.

Venemaa portaali Sportboxi andmetel hoiti Venemaa laskesuusatajaid lennujaamas kinni pikki tunde. Seetõttu jõudsid venelased Nove Mestosse Venemaa koondise juurde planeeritust päev aega hiljem. Volkov tunnistas Venemaa ajakirjandusele, et on sekeldustest väga väsinud ning kuna ta pole saanud viimastel päevadel ka treenida, siis arvatavasti asendab teda homses segateatesõidus Maksim Tsvetkov.

Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni büroo juht Kristjan Oja ütles Delfile, et nende poole Venemaa koondis eile abipalvega ei pöördunud ning seetõttu ei ole nad ka sellest intsidendist teadlikud.