Tiitlikaitsjana sõitu alustanud Zahkna läbis kaks esimest tiiru puhaste paberitega, kuid eksis korra kolmandas ja neljandas tiirus. Võrdse laskmise korral oleks Zahknal võimalus olnud ka kullaks.

Euroopa meistriks kroonitud prantslane Aristide Begue läbis tiirud puhaste paberitega ning lõpetas sõidu ajaga 39.52,1. Zahkna kaotas talle ühe minuti ja 19 sekundiga ning edestas omakorda 6,6 sekundiga pronksi saanud ukrainlast Maksim Ivkod, kes eksis ühel lasul.

"Ikka on hea meel, kuid sooritus polnud päris selline, milleks võimeline olen. Tean, et olen võimalik nulli laskma," rääkis juba neljandat aastat järjest omavanuste tiitlivõistlusel esikolmikusse jõudnud 20aastane Zahkna, kes tunnistas, et kodupubliku ees võistlemine pani kõva pinge peale. "Muidugi oli kodus raskem võistelda, keda ikka huvitab, mida ma kuskil kaugel metsade vahel teen."

Kindlasti juhatas Zahkna hõbemedal koduse EMi kenasti sisse ja võttis noormehe õlult kohustusekoorma, ent samas pole ta kindel, kas see annab sprindi- ja jälitussõidu eel eelise. "Mine tea, mullu võitsin EMil samuti pika distantsi, kuid seejärel läks sprint aia taha," meenutas Zahkna, kes on noorte ja juunioride tiitlivõistlustelt võitsnud juba seitse medalit.

Stardist Zahknaga võrdselt liikunud Johan Talihärm eksis teises tiirus lausa kolmel korral ning kolmandas veel korra ning pidi lõpuks leppima 18. kohaga (+4.38,8).

Tarvi Sikk sai kirja eksis kaks korda teises ning korra kolmandas tiirus ning lõpetas võistluse 21. kohaga (+5.20,4).

Teised eestlased olid laskmisega tõsiselt kimpus. Viiel lasul eksinud Peeter Kompus sai 37. koha (+8.36,6) ning lausa kümme möödalasku teinud Ranel Subka 63. koha (+15.21,4).