- Kui suureks hindad võimalust, et selline täistabamus (Pokljuka 2. koht) võib korduda ka Vancouveri taliolümpial ja sa võidad olümpiamedali?

Tõenäosus, et Vancouveris olen võimeline heitlema esikümne koha pärast on umbkaudu 10 %.

- Kiitsid Pokljuka teise koha järel hooldemeeste tööd, kes suurepärased suusad ette valmistasid. Kuidas võrdleksid Eesti koondise ja maailma tippude hooldetiime ning taustajõude. Kas eestlastel on selles osas suur mahajäämus?

Inimressursside osas on mahajäämus suur, kuna sportlasi on 9. Meil töötab hetkel MK ajal 3 meest (kaks määrdemeest ja massöör ), lisaks 1-2 treenerit. Teadaolevalt lisandub olümpiaks üks mees määrderuumi. Teadmiste poolest on meie määrdemehed võrdväärsed mistahes suurema tiimiga ja see võistlus näitas, et kogu tiim on võimeline võitlema kõige kõrgematele kohtadele maailma karikavõistlustel.

- Natuke rumal küsimus küll, aga siiski. Kas hingad peale igat lasku või saab ka mitu lasku teha?

Tavaliselt küll. Vahel teatevõistlusel, kus riske on maandatud 3 varupadruniga, hingan kahe lasu tagant.

- Kes on sinu suur eeskuju laskesuusatamises?

Puudub.

- Milline koht Vancouveri teatesõidus sind rahuldaks? Kui kõrge koha eest on Eesti meeskond valmis võitlema?

Eesti meeskond on võimeline võitlema koha eest esikuuikus ja selline koht oleks ka meeltmööda.

- Kellele võlgned selle Pokljuka suurepärase teise koha eest suurimad tänusõnad?

Emale isale, et olemas olen. Oma väiksele perele, kes mind igas olukorras toetavad. Abilisi on väga väga palju ja igal inimesel on selles kohas mingi osa, kellel suurem kellel väiksem. Kindlasti ei ole vähemtähtsad inimesed, kes toetasid mind näiteks aastal 1997 ja nii edasi kuni siiani välja. Mõtlen nende kõikide peale aeg ajalt, aga loetleda neid ei jõua ja kardan, et kui juhuslikult kellegi unustan võin kellegi teenimatult tunnustusest ilma jätta.

- Kas tegid hooajaks valmistumisel mingeid muudatusi võrreldes varasemate aastatega, et sellise supertulemuse nüüd saavutasid või on selline koht alati sinu sees olnud?

Selliste kohtade eest olin valmis võitlema alates 2003. aasta MM-st, kus puhas laskmine oleks võimaldanud poodiumile tõusta. Hooaja valmistumine erines varasematest selle poolest, et ühe suvise suusatamise asemel tegin nüüd kolm suvist suusalaagrit. Juunis Norras, augustis Rootsis ja oktoobris Austrias. Varem ainult oktoober Austrias.

- Kas Eestis on noortele loodud piisavalt võimalusi laskesuusatamisega tegelemiseks?

Jah. Metsa all jooksmise ja suusatamise eest raha ei küsita. Mõnedel klubidel on muretsetud 5-lasulised õhkrelvad, mis aitab kulusid kokku hoida ja heal tasemel laskmist harjutada. Rahvusvaheline laskesuusatamise föderatsioon toetab igal aastal noorsportlasi 10-15 täiskomplektse maailmatasemel suusavarustusega. Jääb üle ainult maad künda.

- Kuidas teised Eesti koondise mehed saaksid laskmises vahet sinuga vähendada? Milles on Sinu laskmise edu võti teiste koondislastega võrreldes?

Minu laskmine ei erine mitte ühegi nüansi poolest teiste koondislaste omast. Tänase päeva seisuga on minu kõigi MK võistluste laskeprotsent isegi kohati madalam minu koondisekaaslastest. Mul lihtsalt õnnestus üks võistlus lasta 100 %.

- Kes on hetkel maailma parim laskesuusataja?

Tim Burke. MK sarja liider.

- Kes laskesuusatajatest võib Vancouveri taliolümpial korjata suurima medalisaagi?

Ei oska ennustada, ega ka aimata mitte.

- Millise kohaga jääksid Vancouveri olümpial rahule? Millisel distantsil loodad parima tulemuse saavutada?

Koht esikümnes. Distantsi eelistused puuduvad.