"Zahkna oli tervisega kimpus nii augusti, septembri kui oktoobrikuises keskmäestikulaagris. Nüüd on ta seisund paranenud, aga kuna õige intensiivsusega treeninguid pole saanud teha, puudub veel ka soovitav liikumiskiirus," kirjeldas koondise treener Indrek Tobreluts tunamulluse Euroopa meistri seisundit.

Sarnases olukorras on meeskonna raudvara, 38aastane Roland Lessing. "Kui Rene on vindunud pikemalt, siis Rolandi seis läks korraks tõsisemaks - ta pidi kõrge palavikuga tulema viimasest laagrist koju. Antibiootikumikuur alles lõppes."

Tobreluts üldistas: "Haigused käivad ikka mööda inimesi, mitte kände. Kaotatud tasa ei tee - tuleb lõivu maksta ja rahulikuks jääda. Hooaja tähtsaim võistlus MM toimub alles veebruaris, sinnani on veel aega küll. Usun, et jaanuariks on nad mõlemad juba korralikus hoos."

Esikoht Kõivule ja Lehtlale
Esimesed MK-koondised pannakse paika pärast kaheosalisi katsevõistlusi Soomes Olosel. Sel nädalalõpul võisteldi sprindis, kolmapäeval peetakse isekeskis ühisstart.

10 km sprindis edestas meestest Kauri Kõiv (27.41, 2 trahvi) Kalev Ermitsat (27.47, 3), Zahknat (28.00, 1), Johan Talihärmi (28.11, 3), Martin Remmelgat (28.17, 3) ja Lessingut (28.56, 3) ning naistest Kadri Lehtla (24.39, 2) Grete Gaimi (24.53, 3) Regina Ojat (25.49, 0) ja Kristel Viigipuud (26.14, 3).

Ainsana polnud meie eliidist kohal USA-s õppiv Johanna Talihärm, kes saabub Euroopasse 23. novembril ja liitub koondisega ülejärgmisel nädalal Rootsis Östersundis algavas MK-sarjas. Nii selle kui järgnevate Pokljuka kui Nove Mesto etappide esialgsed koosseisud pannakse paika pärast kolmapäevast teist testvõistlust. Eestil on on nii meeste kui naiste arvestuses kolm stardikohta.

"Vaatame tervikpilti ja kõigi seisundeid. Talv on pikk, kindlasti saavad need kohad sõbralikult ära jagatud. Ka paralleelselt toimuv IBU Cup on meie jaoks korralikul tasemel sari. Vajadusel saame A- ja B-koondise sõitjaid vahetada," selgitas treenerina debüüthooaega alustav Tobreluts.