Üks neist on klassikaline 2 x 6 + 2 x 7,5 km teatesõit. Teine aga märksa põnevam segateade, kus osaleb üks mees ja üks naine.

Välja näeb siis siis esmakordselt MK-tasemel katsetatav formaat nii, et naissportlane läbib esmalt nii lamades- kui püstitiiru ja annab seejärel kohe laskmise järel teate edasi mehele. Ka mees läbib kaks tiiru ning lähetab naise uuesti rajale tagasi. Seejärel algus kordub: mõlemad läbivad veel nii püsti- kui ka lamadestiiru, enne finišit peab mees sõitma veel ühe suusaringi. Ringi pikkus, mis enne igat laskmist läbida tuleb, on 1,5 km, seega naised sõidavad kokku 6 ja mehed 7,5 km.

Trahviring on 150 meetri asemel 75. Uus formaat suurendab nii lasketäpsuse kui tegelikult ka laskekiiruse osatähtsust. "Tahtsime luua veel ühte tiimiala, kus ka riikidel, kel on vaid üks hea mees- ja naissportlane, oleks võimalik kõrgete kohtade nimel kaasa lüüa," selgitas IBU võistluste direktor Borut Nunar.

Stardijoonele tuleb täna 21 võistkonda, kahjuks Eestit nende hulgas pole. Eemale jääme me täna ka klassikalisest segateatesõidust.