Mängus on ei rohkem ega vähem kui novembri lõpus Östersundis algava MK-sarja stardikohad. Eesti mehed võitlesid mullu meile välja neli stardikohta, naised peavad endiselt leppima kolmega.

Süsteem on järgmine:

* Hooaja esimestele etappidele on koondisekoha automaatselt taganud mullused esinumbrid ehk MMil 15. koha välja sõitnud Roland Lessing ja Kadri Lehtla.

* Katsevõistlusi on kaks. Homme sõidetav sprint ja kolmapäeval kavas olev ühisstardiga sõit. Summeeritud tulemuste põhjal teenib stardiõiguse kaks meest ja üks naine.

* Üks mees ja naine saab stardijoonele koondise treenerite otsuse alusel.

Soomes harjutab ja asub omavahel mõõtu võtma sisuliselt kogu Eesti paremik välja arvatud USA-s haridusteed jätkav Johanna Talihärm. Küll aga on stardivalmis Lehtla, Grete Gaim ja Kristel Viigipuu. Daria Jurlova võttis kevadel vaheaasta ja pole selge, kas ta suusarajale üldse veel naaseb.

A-koondisse kuulub kuus meest (Lessing, Indrek Tobreluts, Kauri Kõiv, Kalev Ermits, Rene Zahkna ja Johan Talihärm), kaarte tahavad segada ka neli B-koondise liiget. Peatreener Kalmer Trammi sõnul on juba võistluskõlblik ka septembri keskel põlveoperatsioonil käinud Johan Talihärm.