Soome Kontiolahtisse lähetatakse viis naist ja viis meest. Valikus erilisi üllatusi ei ole: Roland Lessing, Indrek Tobreluts, Kauri Kõiv, Kalev Ermits, Martin Remmelg, Kadri Lehtla, Daria Jurlova, Kristel Viigipuu, Johanna Talihärm ja Grete Gaim.

Väike küsimärk on Gaimi kohal, kes Otepääl toimunud EMi ajal otsustas hooaja terviseprobleemidest ja ületreeningust tulenenud alavormile viidates pooleli jätta ja sõitis Austraaliasse keha ja vaimu turgutama. "Arutame Gretega seisu. Kui ta on end uuesti leidnud ja võistluskonditsioonis, tuleb ta kaasa," sõnas Oja.

Peatreener Janno Prantsi arvates jääb laupäeval Eestisse naasvale Gaimile siiski eelkõige varuvõistleja roll. "Maruraske on distantsilt tema vormi hinnata, kuid kahtlen, kas ta seal suusatada sai," mõtiskles Prants, kelle hinnangul tuleks võistlustele igaks juhuks registreerida ka nooremaid sportlasi. Oja sõnul on vajalik norm täis Meril Beilmannil, Regina Ojal ja Tuuli Tomingal.

Meestest on kõige kahtlasem Indrek Tobrelutsu seis. Otepää EMil tegi ta viga seljale ja oli sunnitud ka MK-startidest loobuma. "Indreku kohal on tõesti küsimärk," tõdes Prants. "Trennis on ta kohal olnud, on saanud ka vajadusel pingutada. Tegi ka ühel väikesel võistlusel kaasa. Püssiga sõit on aga midagi muud. Oleme temaga arvestanud, aga tuleb kuulata sportlase ja arsti juttu. Me ei soovi, et ta endale liiga teeks ja saaks püsivaid kahjustusi."

Koondislastest annavad Lehtla, Jurlova, Kõiv ja Remmelg MMiks viimase vormi Itaalias Ridnaunis, ülejäänud on harjutanud kodumaal. MM algab neljapäeval segateatesõiduga, esialgsete plaanide kohaselt lähevad Eestit esindama Lehtla, Jurlova, Kõiv ja Lessing.