Kolmandana rajale läinud Koukalova, mulluse MK-sarja üldvõitja, eksis nelja tiiru peale vaid korra ning edestas finišis sakslannat Laura Dahlmeierit 8,4 (2 möödalasku) ja itaallannat Dorothea Wiererit 21,4 sekundiga (0).

Eilse sprindi võitja, prantslanna Marie Dorin Habert tegi suisa kuus möödalasku ja langes seitsmendaks.

Kõige kiiremad olid täna suusarajal kaks soomlannat. Kaisa Mäkäräinen langes siiski teiselt kohalt viiendaks, kuna tegi neli möödalasku (+52,7), Mari Laukkanen tõusis aga viiest eksimusest hoolimata 47. kohalt 31. (+3.35,8).

Kadri Lehtla eksis tiirus vaid korra ja kerkis 57. kohalt 44-ndaks (+4.21,6). Johanna Talihärm tegi neli möödalasku ja säilitas 55. positsiooni (+6.07,8).

Koondise lasketreener Indrek Tobreluts võttis esimese etapi kokku järgmiselt: “Nagu ikka spordis, oli ka meil nii head kui mitte nii head. Kauri 21. koht oli väga hea algus, selliseid alguseid meil polegi väga palju olnud. Sprindis me ei õnnestunud mehed kõige paremini, aga ka selliseid päevi tuleb spordis ette. Tüdrukud tegid sprindi hästi ja pääsesid jälitussõitu, see on samuti positiivne. Eks me ikka soovime neid punktikohti teenida ja ega Kadri täna sellest kaugele ei jäänud. Teravusest jääb hetkel puudu, kuid ma usun, et juba järgmistel ettapidel on olukord juba parem."

Tobrelutsu sõnul asendab Kalev Ermitsat Pokljukas 38-aastane Roland Lessing. “Kuigi Roland on samuti võistlushooajale eelnevalt tõbine olnud, siis praegu tunneb ta end juba paremini ja tuleb Pokljukas välja,” sõnas Tobreluts. Naiste teatevõistkonnaga liitub Pokljukas Kristel Viigipuu.