"Kui paremat võtta ei ole, tuleb rahul olla sellega, mis on. Ei ole hooaeg nii hea olnud, et saaks 27. koha üle nuriseda," sõnas ühe möödalasuga 27. koha saanud Kõiv, kes esimese tiiru järel püsis suisa esikümne koha konkurentsis.

"Esimesel ringil oli mul kohe hea vedur võtta, pluss super suusad taaskord. Pärast esimest tiiru esimese tõusu peal hõikasid soomlased, et olen kuues, 10 sekundit liidrist maas. Edasi sõitsin mõned ringid üksinda ning viimasel ringil aitas mind jälle Arnd Peiffer, kes oli täna kõige kiirem mees rajal. Aga kui tema hakkas kõvemini sõitma, tuli tasemevahe välja ning ta liikus ikka eest ära."

Mis tunne on teises tiirus laskmist alustada, kui tead, et oled kõrges konkurentsis? "Ega seal midagi mõelda ei ole. Pead samamoodi ära laskma oma lasud. Suurt vahet ei ole. Pead ikka oma asja samamoodi tegema. Lask ei läinud palju mööda. Näinud ei ole, aga arvan, et kella 7 kanti läks napilt mööda."

Laupäevasele jälitussõidule läheb Kõiv eesmärgiga kohta vähemalt hoida. "Tuleb seda kohta hoida, aga kui ma vaatan jälitussõidu protokolli, siis ühtegi kehva meest stardis ei ole. Viimane MK-etapp on kõige tugevam etapp, sest siia pääseb lisaks peale IBU Cupi kümme paremat. Ei saa võrreldagi näiteks murdmaa või kahevõistluse Venemaa etappidega, kust midagi puudu on. Siit on puudu ainult sellised maad ja sportlased, kes kõrgemas mängus väga kaasa ei räägi," ootab Kõiv rasket sõitu.