Kõiv jäi oma etteastega rahule. „Kui mu senist hooaja käiku vaadata, siis tuleb nii tänase (eilse – toim) sõidu kui ka kogu MM-iga rahule jääda,” sõnas ühe möödalasu juures parematele üle kolme minuti kaotanud Kõiv.

„Rada ja suusad olid head, järelikult jäi asi enda sõiduvormi taha. Võib-olla on ka väike väsimus MM-ist juba sees. Lasketiirus tegutsesin rahuliku tempoga ja kindla peale. Üks eksimus pole kokkuvõttes halb tulemus. Lasketiirule eelneb siinsel rajal korralik tõus, mistõttu eksitakse ka siis üsna palju, kui valitseb tuulevaikus.”

33-aastasel Kõivul tulnuks saada kaheksa pügala võrra parem koht, et pääseda starti pühapäevases ühisstardis, kus osalevad praegused 30 paremat laskesuusatajat. „Kuigi täpne info sellest, kui palju mul täpselt vajaka jäi, veel puudub, siis sisuliselt võib öelda, et mind ja ühisstarti jäi lahutama sprindivõistluse rumal kukkumine,” oletas Kõiv. Üleliia kurb ta napi väljajäämise pärast siiski polnud.

20 km võistluse võitis 35-aastane ameeriklane Lowell Bailey, tšehh Ondřej Moraveci ja ala üldvalitseja Martin Fourcade’i ees. Rene Zahkna sai 100 lõpetaja seas 45. ja Roland Lessing 48. koha.