Ida-Saksamaal sündinud nüüdseks 47-aastane Fischer sai laskesuusatajate seltskonnas tuntuks sellega, et ta ei kandnud võistluse ajal kunagi kindaid. Sakslane tuli paljaste kätega rajale ka olukorras, kus väljas oli 20-kraadi külma.

Nüüd rääkis neljakordne olümpiavõitja ja seitsmekordne maailmameister oma toonastest võistluskogemustest Saksamaa väljaandele Osthessen Zeitung.

„Olen lihtsalt kuum kutt,“ viskas ta alustuseks nalja, kuid rääkis seejärel asjast lähemalt. „Mul on lihtsalt niivõrd hea vereringe. Ma sõitsin alati 20-kraadises külmas kinnasteta. Kuna väga palju külmemas ilmas võistelda ei lubatudki, siis mul ei olnudki vaja kindaid kanda. Ma ei pannud kindaid kunagi kätte.“

Soomlased meenutasid seepeale 1999. aasta MM-i Kontiolahtis, kus võistlusi lükati külma tõttu mitu päeva edasi. Kui vahepeal mõõdeti seal koguni 35 miinuskraadi, siis lõpuks langes temperatuur -20 peale. Samas korraldajate sõnul oli metsade vahel tunduvalt külmem. Fischer sõitis aga ikka kinnasteta.

„Pealtvaatajad olid täiesti imestuses, kui teda paljaste kätega sõitmas nägid. Ta oli ikka väga kõva kutt,“ meenutab 20 aastat hiljem võistluste juht Esa Haapala Ilta-Sanomate veergudel.