“See on minu jaoks ikka suur asi, võib rahul olla küll,” on Ermits Eesti parima meeslaskesuusataja tiitli üle õnnelik.

“Selle hooaja tipphetk on kindlasti Prantsusmaal toimunud sprint, kus sain 14. koha,” meenutab noormees tänavuse hooaja kõige eredamat hetke. “Eriti hästi on meeles just see viimane ring, kui sain rajalt infot, et olen kõrges mängus sees - see on ikka väga hea tunne. Suusk oli super, ise olin tegelikult juba täiesti tühi, aga ikka leidsin seda energiat, et lõpuni pingutada. See emotsioon, mida viimane ring pakkus - keha enam ei jaksa, kuid pea annab mõista, et 10. koht on nii lähedal. See on hea tunne, kuid seda tuleb veel harva ette, tahaks rohkem,” rääkis ta.

Talihärma jaoks on tänavune aasta juba kolmas, mil ta Eesti parima naislaskesuusataja tiitli võitis ning oma hooajaga jääb sportlane rahule. “Hooaeg oli minu jaoks edukas eelkõige suusakiiruse osas, sellega jään kindlasti rahule. Eesmärk oli jõuda jälitustesse ja teenida punktikohti ning mõne erandiga see ka õnnestus. Vaid ühel korral jäin oma eesmärgist tahapoole, kolmel korral aga ületasin selle korralikult, olles olümpial 22. ja 26. ning Hochfilzenis 29,” analüüsis Talihärm.

Tänavuse hooaja kõrgeimaks tulemuseks täiskasvanute vanuseklassis oli Rene Zahkna ja Regina Oja Euroopa meistrivõistluste paarissprindi 4. koht. Individuaalselt oli hooaja parim tulemus Kalev Ermitsa MK sprindidistantsi 14. koht. Olümpiamängude parima tulemuse tõi Johanna Talihärm, kes saavutas 22. koha. Noortest tasub esile tuua Kristo Siimeri noorte ja juunioride maailmameistrivõistluste jälitussõidu 8. koht.

Tänuüritusel anti välja ka eriauhinnad silmapaistvate tulemuste eest veteranide MM-il Janno Prantsile, kes saavutas 10km individuaaldistantsil hõbeda ning M35-44 klassis võidetud meeskondliku 3x6 km teatevõistluse pronksi eest. Pronksi teenis Eestile meeskond koosseisus Janno Prants, Janno Pärt ja Heiki Kanistik.